r
Nosalty Logó

Csúsztatott palacsinta Szofika konyhájából

Szofika
Csúsztatott palacsinta Szofika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

10 db palacsintához

A töltelékhez

951
Kalória
24.3g
Fehérje
114.7g
Szénhidrát
43.1g
Zsír
66.4g
Víz
278.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
48.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

10 db palacsintához

A töltelékhez

Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

10 db palacsintához

A töltelékhez

Összesen 3798 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

10 db palacsintához

A töltelékhez

Összesen 240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4401.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1674 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.7 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    265.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1276 micro
Összesen 3798 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

10 db palacsintához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd félretesszük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd felváltva, fokozatos keverés közben hozzáadagoljuk a lisztet és a tejet.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A normál palacsintatésztánál jóval sűrűbb tésztát kapunk.
  4. Palacsintasütőben pici olajat hevítünk, és kb. 1-1,5 merőkanálnyi tésztát teszünk bele. Aranybarnára sütjük az egyik felét, majd egy 23 cm-es, kapcsos tortaformába csúsztatjuk. Tehát nem fordítjuk meg, és nem sütjük meg a másik felét, hanem csak átcsúsztatjuk a tortaformába.
  5. Darált mák és porcukor keverékével megszórjuk, és megpöttyözzük sárgabaracklekvárral.
  6. Erre jöhet a következő pali, amit porcukros darált dióval szórunk meg és szintén baracklekvárral.
  7. Aztán megint palacsinta, mák, lekvár, palacsinta, dió, lekvár.
  8. Ha elkészült a torony, 180 fokos sütőbe toljuk kb. 10 percre. Ne tovább, különben kiszárad, és elveszti a levegősségét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Az én Anyukám specialitása, nálunk mindig így készül a csúsztatott palacsinta. Végre én is kipróbáltam, és nagyon "Anyus lett".:) További képek a blogomon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...