Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúsztatott palacsinta puncsmártással

Csúsztatott palacsinta puncsmártással
Csúsztatott palacsinta puncsmártással
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami édességre vágytam... Kicsit már untam a szokásos kakaós-lekváros-túrós palacsinta triót, így gondoltam megpróbálkozom ezzel a változattal. Igaz, eleinte nehéznek találtam, de mára már megtanultam, mit hogy kell csinálnom ahhoz, hogy ne rontsak el semmit. :)

Érdemes néha-néha bekukucskálni a sütőbe, nehogy megégjen a csokoládé a palacsintán. :D Csak olvadásig hagyjuk benn.

hozzávalók / 3 adag

A palacsintához

A puncsmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolákat kevés vízben hagyjuk állni.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat. A 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük, a 3 tojásfehérjét keményre verjük, és hozzáadjuk a tojássárgájához, majd 15 dkg lisztet belekeverünk.
  3. 5-6 darab palacsintát sütünk belőle úgy, hogy csak az egyik felét sütjük meg (ez nagyon fontos!!).
    Hőálló tálra csúsztatjuk őket, egymás tetejére úgy, hogy a nem megsütött felük nézzen felfelé.
  4. Rétegenként mindegyiket megszórjuk reszelt csokoládéval (vagy kakaó-porcukor keverékkel, vagy megkenjük nutellával). Az utolsó palacsintát fordítva tesszük a halom tetejére, megszórjuk reszelt csokoládéval, és a sütőbe toljuk.
  5. Miközben sül, elkészítjük a puncsmártást. 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk a narancs levét, és sajtreszelővel vagy valamilyen kis lyukú reszelővel belereszeljük a héját. (Mossuk meg előtte.)
  6. A mazsolákat lecsepegtetjük, és kevés rumon megfuttatjuk, ha megpuhultak, akkor hozzáadjuk a tejhez a narancsaromával együtt. (Amennyiben kisgyermek is van a háznál, a mazsolákat vízben futtassuk.)
  7. Az 5 dkg lisztet, a 8 dkg porcukrot, az 1 csomag vaníliás cukrot a 2 dl tejjel simára keverjük, és ezzel besűrítjük a narancsos tejet.
  8. Tálaláskor a palacsintahalmot tortaszerűen szeleteljük, és leöntjük a mártással.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 696
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Maya0831

Mióta szakács: 2012.05.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatorta puncs szósszal, palacsintatorta, palacsintatorony

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

777
tojás 3 db
porcukor 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tej 2 dl
instant kakaópor 4 ek
finomliszt 5 dkg
tej 7 dl
vaníliás cukor 1 csomag
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
tojássárgája 3 db
mazsola 1 marék
narancsaroma 4 csepp
rum 1 teáskanál
ételfesték 1 kávéskanál