Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta gesztenyekrémmel

Csokoládétorta gesztenyekrémmel
Csokoládétorta gesztenyekrémmel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (41)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit tesz az ember lánya, ha elfelejti a kedvese névnapját? Lelkiismeret-furdalás közepette iszonyatosan szégyenli magát az a minimum, és gyorsan megpróbál egy kis meglepetést kitalálni. Mentségül szóljon, hogy a szűk családunkban mindhárom férfiú (életem párja, édesapám és apósom is) ugyanazon keresztnevet kapta ebben a földi létben, és mindhárman másik időpontban ünneplik nevük napját. Nos, íme a meglepetés, amely álcából egy családi ebédre készült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A rum helyett használhatunk likőrt, illetve el lehet hagyni, ha gyermekeknek készül a torta.
A csokoládés tortaalap kiválóan alkalmazható Sacher tortához is.
Ha a gesztenyéből dekorálni is szeretnénk, vegyünk ki belőle néhány kanállal, mielőtt a tortát bevonjuk a krémmel.
A képen látható torta 18 cm átmérőjű tortaformában készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott a gesztenyepüré, vegyük ki a fagyasztóból.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gázsütőben 4-es fokozat), vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát.
  3. Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjéket keverjük habosra.
  4. 10 dkg olvadt vajat, a tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
  5. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát a keverékhez adjuk, majd 5 dkg étcsokoládét is belereszelünk, és alaposan összekeverjük.
  6. A tojáshabot a keverékhez adjuk.
  7. A lisztezett formába öntjük a masszát, és a 2. pontban írt hőfokon 25-30 perc alatt megsütjük.
  8. A gesztenyepüréhez keverünk 2 dkg olvadt vajat és a rumot.
  9. Ha a torta megsült, rácson kihűtjük a formából kivéve, a tetejét és az oldalát bevonjuk a gesztenyekrémmel, majd hűtőbe tesszük.
  10. A maradék 15 dkg csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a maradék 4 dkg vajat. Picit várunk, amíg kihűl, de még folyós, és a hideg torta közepére öntjük, majd egy széles pengéjű késsel eloszlatjuk egyenletesen a peremek felé a csokimázat, a túlfolyó mázból pedig bevonjuk az oldalát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 835
elküldve: 17
receptkönyvben: 936
elkészítve: 20/38
Facebookon megjelent: 1

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes csokoládétorta, gesztenyés csokitorta

Hozzászólások (41)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sophie76
Sophie76 Mon, 2014-08-11 10:35

Üdv! Most készítettem el. Mindent a recept szerint csináltam, sülés közben gyönyörű magas volt, mielőtt kivettem az egész összeesett, és amikor kiborítottam a formából egy rácsra esett szét darabjaira! Az íze nagyon finom, de ahogy kinéz...!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2013-01-21 22:48

Inkabb az a kerdes a csoki mitol ilyen fenyes? Nekem lemattult.
Akik "keseregnek", uzenem, hogy a gesztenyebe ne csak rumot tegyenek, hanem cukrot is.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2013-01-22 00:08

A csoki attól ilyen fényes, hogy nem szereti a direkt lámpát, ami a fotóhoz kellett :-) Kicsit megolvasztotta, egyébként nekem is matt lesz, ha teljesen szilárd...

Ollocska
Ollocska / Ollocska Tue, 2013-01-22 12:17

A fene :D mar kezdtem orulni, hogy nagy titok tudoja vagy :D

Elkeszitettem, elsopro volt a siker. NEM volt keseru. A teszta sem, es a krem sem. Igaz, a gesztenyekrembe tettem porcukit is a rumon kivul, es a tesztaba nem szodabikarbonat tettem, hanem sutoport. A krem ala meggylekvart kentem, ajanlom mindenkinek kiprobalasra, nagyon feldobja!

Koszi a recit!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Fri, 2012-08-24 14:41

Kedves Memi!
Nagyon rakeszultem a torta elkeszitesere, de meg voltam love a gesztenyemasszaval, ugyanis nem talaltam :/ Viszont irtad, hogy Sachernek is kivaloan beillik a teszta, igy nekiestem egy gesztenyelekvaros verzionak es csak ajanlani tudom. Mivel a lekvar alapbol nagyon edes volt, ezert a tesztaba csak 2 ek nadcukrot tettem, igy a nagyon kakaos teszta kivaloan kompenzalta a lekvar edesseget. A tetejere daralt mandulas-lekvaros-csokis golyocskakat tettem. Mindenki megnyalta utana mind a tiz ujjat :)
Koszi a receptet!
Szep napot kivan: Chococat

Andy26
Andy26 Sat, 2012-03-03 21:35

Ha kakaós piskótát sütünk, nem az időt hanem a torta állagát érdemes ellenőrizni pl.: egy beleszúrt fogvájóval, ha nem tapad rá, akkor kész és nem sütjük túl :-)

Noriko
Noriko Mon, 2011-12-12 13:18

Szia! Tegnap megsütöttem a tortát a kislányom szülinapjára, dupla mennyiségből. Kettévágtam és középen is megkentem a gesztenyével. Nagyon finom lett, el is fogyott azonnal. :)
Köszönöm szépen a receptet, szerintem sokszor megsütöm még. :)

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2011-04-07 22:46

Youcee, sajnálom... számtalanszor sütöttem meg, nálunk kedvenc. Nem ismétlem, amit Timihuginak írtam, illetve, ahogy a visszajelzéseket láthatod, van, akinek ízlik. Lehet, hogy a csokitól is függ, lehet, hogy pusztán ízlés...
Szép estét, Memi

youcee
youcee Thu, 2011-04-07 22:41

Sajnos Timihugival kell, hogy egyetértsek: keserű lett a tészta. De nem úgy keserű, hogy kevés benne a cukor; inkább valahogy kellemetlenül keserű, és nem tudom, miért. Pedig nem vagyok egy édesszájú, csokiból is inkább a 60-70%-os étcsokikat kedvelem.
Kétszer is megsütöttem, mert elsőre szerintem szénné égett 180 fokon, nem légkeverésen (már amennyire egy kakaós tortán ezt látni lehet), és arra fogtam az ízét, másodjára csak 20 percet sütöttem, még így is levágtam a tetejét a biztonság kedvéért, de így is kellemetlen keserű mellékíze lett. Sajnálom.:(

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2013-01-21 22:53

Lehet h a szodabikarbonat erzed. Tegyel helyette sutoport. Vagy a rumaromat is erezheted a gesztenyemasszaban, akkor meg abba tegyel cukrot. (eredetileg nem irja). Direkt figyeltem, nem-e keseru valamikor, es nekem nem lett az, evvel a 2vel.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2011-04-05 16:22

Örülök nagyon :-) Próbáld ki ezt a csokitortát Sachernek is (baracklekvár töltelék és szintén étcsokoládéval bevonva) az talán még ennél is finomabb :-) Szép napot, Memi

gabka
gabka / gabka Tue, 2011-04-05 11:43

Hát, ez csudajó lett...és alattomosan eteti magát :) Köszönöm!

porsi2
porsi2 Mon, 2011-02-21 15:44

Tegnap elkészítettem szülinapi tortának,nagyon jó lett! Az édes gesztenyepüré miatt nem is kell,hogy a tészta édes legyen.Elmentve recepttárba:).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 00:25

Mindenképpen benevezek a versenybe is, ráadásul a merész kísérletezők táborát erősítve, mivel még egy kis marcipán is került a tésztába. :))
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=1719388037102&set=a.1362265389259.47736.1610332157&theater

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 22:01

Kipróbáltam Valentin-napra, szív formában. Isteni finom lett! :)) Köszönöm a receptet! :))

Receptműves
Receptműves / Receptműves Thu, 2011-01-20 12:20

Szia puma, igen, a közepébe nem tettem krémet. De elkészítheted úgy is, hogy a közepébe is teszel, ekkor több krémet kell készíteni. A csokimáz alá mindenképp tennék, hogy szépen lehessen bevonni.
Szép napot, Memi

puma79
puma79 Thu, 2011-01-20 01:53

Szia! jól értem, hogy nem kell kettévágni a lapot? Közepébe nem megy krém? Csak a tetejére?

Receptműves
Receptműves / Receptműves Sat, 2010-12-11 15:18

Hát ez sajnos tényleg ízlés- és csoki kakaótartalom függő, sajnálom, ha elsőre nem a várt eredményt adta. Eszerint Te tényleg emeld meg a cukrot benne.
Általánosságban nem írom magasabbra az adagot, mert Sacher alapnak is megcsináltam többször, sőt más főzőtársak is, és nekik elég volt ennyi cukor.
Remélem nem vette el a kedvedet és megpróbálod (saját ízlés szerint) újra.
Szép napot, Memi

timihugi
timihugi Sat, 2010-12-11 14:17

Nagyon jól néz ki! Én ma neki is láttam. Sajnos az íze... annyira keserű lett a tésztája, szerintem túl kevés bele a cukor.. pedig nem vagyok az a nagyon édes párti, de ez tényleg nagyon keserű..

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-10-27 14:48

Jól néz ki, biztos nagyon finom :) Én is épp egy gesztenyeművet terveztem hétvégére :) Üdv, Samy

887
étcsokoládé 20 dkg
vaj 16 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 7.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
gesztenyemassza 25 dkg
rum 2 ek
szódabikarbóna 1 tk