Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
- 2% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
A vizes piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
5g víz0 kcal
-
10g porcukor38 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
30g habtejszín88 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
27 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
3g rum7 kcal
A bevonáshoz készült fondanthoz
-
60g pillecukor191 kcal
-
3g víz0 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4g mandulaaroma0 kcal
- 2% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
A vizes piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
24g víz0 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
150g habtejszín438 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
137 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
16g rum37 kcal
A bevonáshoz készült fondanthoz
-
300g pillecukor954 kcal
-
16g víz0 kcal
-
800g porcukor3096 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
20g mandulaaroma0 kcal
- 2% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
A vizes piskótához
-
9.4g tojás12 kcal
-
1g víz0 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
6.4g habtejszín19 kcal
-
12.8g margarin92 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
0.7g rum2 kcal
A bevonáshoz készült fondanthoz
-
12.8g pillecukor41 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
34.1g porcukor132 kcal
-
1.3g margarin9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.9g mandulaaroma0 kcal
- 2% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.4 g
-
Cukor 255 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 651 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
- 2% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 341 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 152 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 887 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4036 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 375 mg
-
Foszfor 1665 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1467.1 g
-
Cukor 1276 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 411.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3431 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 3255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2103 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1016 micro
- 2% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Hozzávalók
A vizes piskótához
-
4 db tojás
-
3 ek víz
-
7 ek porcukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
150 ml habtejszín
-
30 dkg margarin
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
A bevonáshoz készült fondanthoz
-
30 dkg pillecukor
-
2 ek víz
Elkészítés
A vizes piskótához
- A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük.
- A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd gépi habverővel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadva az átszitált porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és ezzel együtt még 5 percig keverjük a habverővel.
- A sütőporral elkevert, átszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a piskótánkat. (Nekem gázsütőm van).
- A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük (sorrend mindegy), majd gépi habverővel addig keverjük, míg homogén halmazállapotú krémet kapunk.
- A piskótánkat kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csokikrémmel.
- A tortánkat ezek után bevonjuk a pillecukorból készült fondanttal, és a már előző nap elkészített virágokkal. A díszítésnek ezek után már csak a képzelet szab határt! (Vagy még az sem?)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8078
- Feltöltés dátuma: 2011. április 27.
Ajánló
A piskóta, illetve a krém elkészítéséhez megadott mennyiség 1 tortára elegendő. Mivel az én tortám emeletes, dupláztam az adagokat. A pillecukor fondant mennyiség már eleve dupla adaghoz való, így ha csak egy tortát készítetek, nyugodtan felezzétek meg az adagot. Nagyon kiadós!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Holnapra a barátainkhoz vagyunk hivatalosak ebédre. Nem melllesleg a kedves házigazdánk a napokban ünneplte x. születésnapját. Máris adott volt a feladat, hogy egy különleges, házi készítésű tortával kedveskedjünk neki. (Remélem örülni fog neki!) Ez az első pillecukor fondant bevonatos tortám. Elkészítése igen munka- és időigényes feladat volt (de persze sok öröm is volt benne), 2 napig készültem rá (Neten kutakodtam a pillecukor fondant készítéséről, Youtube-on rengeteg videó adott segítséget a rózsák elkészítéséhez. Mondhatnám egy fél éjszaka alatt - míg a családom az igazak álmát aludta - én egy rögtönzött gyorstalpalót végeztem fondant-készítésből.) A torta megkreálása szintén két napos mutatvány volt. Rengeteg segítséget nyújtott számomra Gabriella Kreatív Konyhája (Ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani érte!). A pillecukor fondant elkészítése számtalan helyen megtekinthető, olvasható,de számomraz Gabriella blogjában leírtak nyújtottak igazi támpontot az elkészítéshez. A torta elkészítésénél nem is bonyolódtam bele teljesen, mert kitűnő segítséget kaphattok Ti is a fondant készítéshez itt. Story-m végéhez közeledve, még egy észrevételt engedjetek meg nekem, ami az alkotás során világosodott meg bennem: "A fáradozás sosem fáradtság, ha jó barátnak szeretettel készül a finomság..." Éljen az ünnepelt!