r
Nosalty Logó

Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva

NS
Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

1769
Kalória
11.2g
Fehérje
293.4g
Szénhidrát
68.2g
Zsír
82.4g
Víz
177.3g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
255.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A vizes piskótához

A krémhez

A bevonáshoz készült fondanthoz

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    341 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1467.1 g
  • Cukor
    1276 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    411.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2103 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 8848 kcal
  • 2% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 378 kcal

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd gépi habverővel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadva az átszitált porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és ezzel együtt még 5 percig keverjük a habverővel.
  3. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a piskótánkat. (Nekem gázsütőm van).
  5. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük (sorrend mindegy), majd gépi habverővel addig keverjük, míg homogén halmazállapotú krémet kapunk.
  6. A piskótánkat kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csokikrémmel.
  7. A tortánkat ezek után bevonjuk a pillecukorból készült fondanttal, és a már előző nap elkészített virágokkal. A díszítésnek ezek után már csak a képzelet szab határt! (Vagy még az sem?)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 18 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Holnapra a barátainkhoz vagyunk hivatalosak ebédre. Nem melllesleg a kedves házigazdánk a napokban ünneplte x. születésnapját. Máris adott volt a feladat, hogy egy különleges, házi készítésű tortával kedveskedjünk neki. (Remélem örülni fog neki!) Ez az első pillecukor fondant bevonatos tortám. Elkészítése igen munka- és időigényes feladat volt (de persze sok öröm is volt benne), 2 napig készültem rá (Neten kutakodtam a pillecukor fondant készítéséről, Youtube-on rengeteg videó adott segítséget a rózsák elkészítéséhez. Mondhatnám egy fél éjszaka alatt - míg a családom az igazak álmát aludta - én egy rögtönzött gyorstalpalót végeztem fondant-készítésből.) A torta megkreálása szintén két napos mutatvány volt. Rengeteg segítséget nyújtott számomra Gabriella Kreatív Konyhája (Ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani érte!). A pillecukor fondant elkészítése számtalan helyen megtekinthető, olvasható,de számomraz Gabriella blogjában leírtak nyújtottak igazi támpontot az elkészítéshez. A torta elkészítésénél nem is bonyolódtam bele teljesen, mert kitűnő segítséget kaphattok Ti is a fondant készítéshez itt. Story-m végéhez közeledve, még egy észrevételt engedjetek meg nekem, ami az alkotás során világosodott meg bennem: "A fáradozás sosem fáradtság, ha jó barátnak szeretettel készül a finomság..." Éljen az ünnepelt!

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...