Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva

Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
Csokoládétorta 14. - pillecukor-fondanttal bevonva
198 perc / előkészület: 180 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Holnapra a barátainkhoz vagyunk hivatalosak ebédre. Nem melllesleg a kedves házigazdánk a napokban ünneplte x. születésnapját. Máris adott volt a feladat, hogy egy különleges, házi készítésű tortával kedveskedjünk neki. (Remélem örülni fog neki!)
Ez az első pillecukor fondant bevonatos tortám. Elkészítése igen munka- és időigényes feladat volt (de persze sok öröm is volt benne), 2 napig készültem rá (Neten kutakodtam a pillecukor fondant készítéséről, Youtube-on rengeteg videó adott segítséget a rózsák elkészítéséhez. Mondhatnám egy fél éjszaka alatt - míg a családom az igazak álmát aludta - én egy rögtönzött gyorstalpalót végeztem fondant-készítésből.)
A torta megkreálása szintén két napos mutatvány volt.
Rengeteg segítséget nyújtott számomra Gabriella Kreatív Konyhája (Ezúton is szeretnék hálás köszönetet mondani érte!). A pillecukor fondant elkészítése számtalan helyen megtekinthető, olvasható,de számomraz Gabriella blogjában leírtak nyújtottak igazi támpontot az elkészítéshez.
A torta elkészítésénél nem is bonyolódtam bele teljesen, mert kitűnő segítséget kaphattok Ti is a fondant készítéshez itt.
Story-m végéhez közeledve, még egy észrevételt engedjetek meg nekem, ami az alkotás során világosodott meg bennem: "A fáradozás sosem fáradtság, ha jó barátnak szeretettel készül a finomság..." Éljen az ünnepelt!

hozzávalók / 5 adag

Vizes piskóta:

  • 4 tojás
  • 3 ek víz
  • 7 ek porcukor
  • 7.ek finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 150 ml habtejszín
  • 30 dkg margarin
  • 5-6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg porcukor (ízlés szerint lehet kicsit több vagy kevesebb)
  • 2-3 ek rum vagy konyak aroma

Bevonáshoz pillecukorból készült fondant:

  • 30 dkg pillecukor
  • 2 ek víz
  • kb. 750-950 g porcukor (de függ a pillecukor minőségétől is, mennyit vesz fel)
  • margarin
  • igény szerint több színben ételfesték
  • mandula aroma (ezzel ízben teljes marcipánhatást érhetünk el!)

ajánlat

A piskóta, illetve a krém elkészítéséhez megadott mennyiség 1 tortára elegendő. Mivel az én tortám emeletes, dupláztam az adagokat.
A pillecukor fondant mennyiség már eleve dupla adaghoz való, így ha csak egy tortát készítetek, nyugodtan felezzétek meg az adagot. Nagyon kiadós!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat kettévesszük.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a vizet, majd gépi habverővel kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadva az átszitált porcukrot. Ha már jó kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és ezzel együtt még 5 percig keverjük a habverővel.
  3. A sütőporral elkevert, átszitált lisztet óvatosan belekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában megsütjük a piskótánkat. (Nekem gázsütőm van).
  5. A krém elkészítéséhez a hozzávalókat egy nagy keverőtálba tesszük (sorrend mindegy), majd gépi habverővel addig keverjük, míg homogén halmazállapotú krémet kapunk.
  6. A piskótánkat kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is bekenjük a csokikrémmel.
  7. A tortánkat ezek után bevonjuk a pillecukorból készült fondanttal, és a már előző nap elkészített virágokkal. A díszítésnek ezek után már csak a képzelet szab határt! (Vagy még az sem?)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 992
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mucóka

Mióta szakács: 2011.01.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládés piskótatorta fondant-nal bevonva, csokitora pillecukor-fondant-nal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-04-30 18:56

Kedves Mucóka!
Nagyon szép a tortád, és irigylésre méltó a türelmed!
Üdv.
Livi

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-04-27 12:59

Kedves Éva-Anyóca!
Köszi szépen,nagyon kedves Tőled!
Neked is szép napot!
Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-04-27 11:58

Kedves Mucóka!

Végre megérkezett a csodálatos tortád:-))))
Már vártam itt is nagyon, örülök, hogy sikere van:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Mucóka
Mucóka / Mucóka Wed, 2011-04-27 10:50

Kedves Bacsáné!
Köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy tetszik a tortám!
Szép napot!

Bacsáné
Bacsáné Wed, 2011-04-27 09:07

Későn olvastam el az oldalán lévő szöveget most már látom hogy hol lehet utána nézni a fondant készítésnek :-P

Bacsáné
Bacsáné Wed, 2011-04-27 09:04

Nagyon szép a tortád csak hiányolom a pillecukorból hogy csinálsz fondant-tót engem ez érdekelne a legjobban :-)

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-04-27 07:40

Gyönyörű szép!!! Gratulálok, és az ünnepelt egész biztosan meghatódott, mert ez egy igazi szívből jövő, szívet melengető ajándék!! :-))

Dina5
Dina5 Wed, 2011-04-27 07:14

Gyönyörű szép, kedes Mucóka! :)
Gratulálok!
Dina