r
Nosalty Logó

Csokoládés szelet Glaser konyhájából

Glaser
Csokoládés szelet Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

722
Kalória
9.7g
Fehérje
66.3g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
58g
Víz
271.7g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
47.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    501 g
  • Telített zsírsav
    300 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4257.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    614 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    663.3 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    1301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 7223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral habbá verjük. A kétféle masszát egymásba forgatjuk, közben az olvasztott vajat belecsorgatjuk, apránként a lisztet beleszitáljuk.
  2. Egy sütőlemezt bevajazunk, enyhén belisztezzük. A tészta 1/6-át egy kb. 12x30 centis lapban rákenjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Amint a sütőből kivettük, a lapot kissé megemeljük, majd félretesszük hűlni.
  3. A maradék tésztából ugyanígy még öt lapot sütünk. Ha kihűltek, a széleket szép egyformára vágjuk.
  4. A krémhez a tejszínt a cukorral kevergetve 2-3 percig forraljuk. Belemorzsoljuk a vajat, ha elolvadt beleszitáljuk a kakaót. Jól elkeverjük, tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután elektromos habverővel 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  5. A lapokat megkenjük a krémmel, majd egymásra illesztjük. A süteményt körbe is megkenjük a krémmel, és hűtőszekrénybe dermedni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A süteményt bevonhatjuk olvasztott csokoládéval is.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek