r
Nosalty Logó

Csokoládés profiterole

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Csokoládés profiterole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 585 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2825 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A vajat és a vizet forraljuk fel. Ha a massza forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz, és elválik a lábas falától.
  2. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a massza világos és fényes nem lesz.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a masszát. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, és további 10 percig süssük, vagyis addig, míg a tészta ropogós lesz, és szép aranybarna színt kap.
  4. A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek.
  5. A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, és keverjük ki, míg sűrű és világos lesz.
  6. Adjuk hozzá a lisztet, és verjük, míg a hozzávalók jól elkeverednek.
  7. Tegyük a tejet, a csokoládét és a rumaromát egy lábasba, és közepes tűzön kevergessük, míg a massza egynemű lesz.
  8. Vegyük le a lábast a tűzről, és a tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg a massza besűrűsödik.
  9. Ezután vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.
  10. A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk a tésztákba. A profiterole-ok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7249
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ezt a süteményt az egyik szakácskönyvből készítettem. Érdemes dupla adagban sütni, mert nagyon kapós!

Hozzávalók

A tésztához:

A csokis töltelékhez:

A profiterol bevonásához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!