r
Nosalty Logó

Csokoládés habgomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomi-Szakacs
Csokoládés habgomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Összesen 200 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Összesen 1003 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Összesen 344 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 200 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1003 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 344 Kcal

Hozzávalók

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Elkészítés

A hab és a szárak elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 110 Celsius fokra.
  2. Verjük fel a tojásokat alaposan, amíg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Adjunk hozzá egy púpos teáskanál cukrot, és keverjük el. Kanalanként keverjük hozzá a többi cukrot is. Majd kanalazzuk a keverék negyedét egy habzsákba, tartsuk a kinyomócsövet a sütőtálca fölé, és addig nyomjuk, ameddig a keverék eléri a tálcát.
  4. Nyomjuk lassan tovább, és közben húzzuk el a habzsákot, így egy kb. 3 cm nagyságú szárat kapunk. Ha kész, ne nyomjuk tovább a zsákot, és gyors mozdulattal emeljük el. Készítsünk így még szárakat.

A kalapok elkészítése és a sütés

  1. Szórjuk a kakaót a tálban lévő maradékra, és keverjük el. Vegyünk el egy kanálnyit a keverékből, és egy másik kanál segítségével kaparjuk egy másik tálcára.
  2. A kanál másik végével lapítsuk le a kupac tetejét, hogy kerek legyen. Készítsünk még annyit, amennyi szár van. Ezután szórjunk a kalapok tetejére egy kis kakaót, hogy pettyesek legyenek.
  3. Tegyük a tálcákat a sütőbe, és süssük őket 40 percig. Majd kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk benn a sütőtálcákat 15 percig, és hagyjuk őket hűlni.

Összeállítás

  1. Egy éles késsel vágjuk le a szárak hegyes végét, és olvasszuk meg a csokoládét.
  2. Egy él teáskanálnyi csokoládét kenjünk a kalapok lapos felére, és ragasszuk rá a szárakat.
  3. Tegyük a gombákat fejel lefelé egy tányérra, amíg megszilárdul a csoki. Díszítsd ízlésednek megfelelően. Kész is van! Ugye milyen finom?
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1706
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Ajánló

Ajánlom vaníliafagyival, és csak úgy magában is. Légmentesen lezárt dobozban 4 napig áll el. Ebből a receptből kb 20 db lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokoládés habgomba
Tomi-Szakacs 2 recept

Ez egy ajándékokhoz megfelelő könnyen elkészíthető finom édesség. Mindig azon gondolkodtam, hogy ezt a finom édességet, mint a habcsók, miért csak karácsonykor esszük. Ez a recept a habcsók imádóknak van kitalálva, akik nem csak karácsonykor szeretnék enni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A hab és a szárak elkészítése

A kalapok elkészítése és a sütés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek