Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés habgomba

Csokoládés habgomba
Csokoládés habgomba
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy ajándékokhoz megfelelő könnyen elkészíthető finom édesség. Mindig azon gondolkodtam, hogy ezt a finom édességet, mint a habcsók, miért csak karácsonykor esszük. Ez a recept a habcsók imádóknak van kitalálva, akik nem csak karácsonykor szeretnék enni. <3

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ajánlom vaníliafagyival, és csak úgy magában is. Légmentesen lezárt dobozban 4 napig áll el. Ebből a receptből kb 20 db lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

A hab és a szárak elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 110 Celsius fokra.
  2. Verjük fel a tojásokat alaposan, amíg kemény hab nem lesz belőle.
  3. Adjunk hozzá egy púpos teáskanál cukrot, és keverjük el. Kanalanként keverjük hozzá a többi cukrot is. Majd kanalazzuk a keverék negyedét egy habzsákba, tartsuk a kinyomócsövet a sütőtálca fölé, és addig nyomjuk, ameddig a keverék eléri a tálcát.
  4. Nyomjuk lassan tovább, és közben húzzuk el a habzsákot, így egy kb. 3 cm nagyságú szárat kapunk. Ha kész, ne nyomjuk tovább a zsákot, és gyors mozdulattal emeljük el. Készítsünk így még szárakat.

A kalapok elkészítése és a sütés

  1. Szórjuk a kakaót a tálban lévő maradékra, és keverjük el. Vegyünk el egy kanálnyit a keverékből, és egy másik kanál segítségével kaparjuk egy másik tálcára.
  2. A kanál másik végével lapítsuk le a kupac tetejét, hogy kerek legyen. Készítsünk még annyit, amennyi szár van. Ezután szórjunk a kalapok tetejére egy kis kakaót, hogy pettyesek legyenek.
  3. Tegyük a tálcákat a sütőbe, és süssük őket 40 percig. Majd kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk benn a sütőtálcákat 15 percig, és hagyjuk őket hűlni.

Összeállítás

  1. Egy éles késsel vágjuk le a szárak hegyes végét, és olvasszuk meg a csokoládét.
  2. Egy él teáskanálnyi csokoládét kenjünk a kalapok lapos felére, és ragasszuk rá a szárakat.
  3. Tegyük a gombákat fejel lefelé egy tányérra, amíg megszilárdul a csoki. Díszítsd ízlésednek megfelelően. Kész is van! Ugye milyen finom?
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomi-Szakacs

Mióta szakács: 2015.04.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsók gomba, csokis habcsók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

200
tojásfehérje 2 db
cukor 100 g
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál
tejcsokoládé 100 g
vaníliaaroma 3 csepp
vaníliás cukor 1 csomag