Nosalty Logó

Francia habcsók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szintia
Ezen a képen: Francia habcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 526 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2101 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 256 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 526 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2101 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket 2-3 napig tartsuk letakart tálban szobahőmérsékleten. Ha így járunk el, kissé megfolyósodik, könnyebb lesz felverni és nem esik össze.
  2. Kézimixerrel, közepes sebességen kezdjük verni, miközben apránként hozzáadjuk a porcukor felét és a vaníliamagokat. Nagyon szilárd, fényes habbá kell válnia.
  3. Egy gumilapáttal óvatosan, fokozatosan forgassuk bele a maradék porcukrot is.
  4. Töltsük a habot nyomózsákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyomjunk rá puszedliket vagy karikákat úgy, hogy kétszer ismételjük meg ugyanazt a kört, így szép magasak lesznek.
  5. 120°-on (gáz:1-es fokozat) szárítjuk 70 percet, mialatt a sütő ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal.
  6. Miután elzárjuk a sütőt, hagyjuk még legalább 8 órán át vagy másnapig száradni.
  • Sűtés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 309
  • Össznézettség: 86811
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 21.

Receptkategóriák

Szintia 89 recept

Pierre Hermé receptje. 30-40 db lesz belőle. Forrás: Szakácsok könyve

Hozzászólások

Törölt felhasználó

T.No Salty! Szeretnek olyan recepthez jutni ami foglakozik az olyan karacsonyi habkarikaval, amit fata fel lehet akasztani es persze meg enni is lehessen Tisztelettelettel Susy

Törölt felhasználó

T.No Salty! Szeretnek olyan recepthez jutni ami foglakozik az olyan karacsonyi habkarikaval, amit fata fel lehet akasztani es persze meg enni is lehessen Tisztelettelettel Susy

Törölt felhasználó

Kedves Susy! Nem régen tettem fel "Habcsók" vagy habkarika receptet. Garantáltan finom, a fára is felszoktuk tenni, pláne ha marad mire díszítjük a fát.

Törölt felhasználó

Nem tudom, mi lesz a tojásfehérjéb?l, ha napokig melegben áll, de fél?, hogy elszaporodik benne az Ella a szalmonéktól. Szalmonella

P.

A szalmonella nem a tojásban van, hanem a tojás külsején és onnan kerül bele az ételbe. A tojáshéj körültekintö tisztításával ez elkerülhetö. Utána pedig már nem szaporodik benne semmi, még akkor sem, ha szobahömérsékleten tartod. Max. kiszárad, ha nem feded le valamivel.

nyamóka

Ez pontosan így van, tévhit, hogy a tojás tele van baktériummal, és hogy hamar romlik. Ellenkez?leg, nagyon sokáig eláll h?t?szekrény nélkül is. A görögdinnyénél pl. szintén él ez a néphiedelem, pedig ott is csak az okoz gondokat, ha a piszkos dinnyét meglékelik, félbe vágják, ilyenkor a késsel viszik bele a bacit a héjáról a belsejébe. Ha mindent rendesen megtisztítunk, miel?tt feltörjük, felvágjuk, semmi gond nem adódhat.

Kerepesi

Nem tudja valaki, hogy nekem mért csak akkor szép a sült tojáshab, ha van alatta valamilyen sütiféle? Ha csak simán habot csinálnék, pl. habkarika, már lapos és ragacsos lesz.

Törölt felhasználó

Errol eszembe jutott, hogy az anyukamnak volt egy kosara amiben a tojast tartotta az ASZTALON! Koszi, hogy a vitatkozassal eszembe juttattatok!

Törölt felhasználó

abszolút nem állt össze, s?t, 1 kiló porcukor után is folyt. Így most beleöntöttem egy tepsibe, egybe megpróbálom kisütni:(

Dr. Gácsi Alajosné Molnár Franciska

Habcsók készítésében elég jó vagyok. Korábban nem volt így. Kaptam egy receptet: minden tojás fehérjéhez 10 dkg kristálycukor kell. A fehérjét habbá verem. A cukrot részletekben hozzáadva g?z fölött tovább verem. Süt?papírral bélelt tepsiben formázom, és el?melegített süt?be rakom. (Takarékos, ha el?tte sütünk bármilyen süteményt, és jöhet a habcsók.) A süt?t elzárjuk, és mire kih?l, megszárad a habcsók. A cukor mennyisége soknak t?nik, de amikor próbálkoztam csökkenteni, nem lett tökéletes. Általában 5-6 db tojásfehérjével már érdemes készíteni. Ebb?l két tepsivel 50-60 db habcsók készül. A második tepsi várakozhat akár fél napot is. Jól színezhet? aromákkal (vérnarancs, mandula), kávéval. Esküv?re már készítettem úgy 600 körül. Nagy sikere volt. Üdv.: Fr.

Törölt felhasználó

Ez tényleg isteni lett! Köszönöm, hogy leírtad.

Szintia

Kedves drgacsialajosne! Megkérdezhetem hány fokon és mennyi ideig sütötte a habcsókot a süt?ben? Szívesen kipróbálnám a receptjét! ;) El?re is köszönöm! Szintia

Törölt felhasználó

Amat?rként, gondoltam én is elkészítek egy pár adag habcsókot, így minden családtag egy doboznyit kap idén karácsonyra. A maradék porcukor hozzákeverése után már nem volt olyan kemény a hab, így pár elfolyt karika helyett a végén már csak kupacoltam ?ket. A külseje nem tökéletes, na de az íze... Boltban biztos, hogy soha többé nem veszek, inkább kísérletezek majd még, hátha a végére még formázni is tudom. :) Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Ennél nagyobb badarságot még nem hallottam, h a tojásfehérje 3 napig legyen szobah?mérsékleten. Talán 2-3 óráig. Ennyi id? alatt garantáltan megbuggyan. Eszembe nem jutna ezzel a módszerrel megcsinálni.

Törölt felhasználó

Kedves Szintia! Évekig el voltam átkozva, egyetlen habcsók, meringue sem sikerült, pedig rengeteg receptet kipróbáltam, különböz? süt?kben. Egy éve a lányom megkért, hogy süssek habcsókot. Az esélytelenek nyugalmával láttam neki az Ön receptjének. És sikerült. Azóta ezt a receptet használom sütemények tetejére is, és mindig sikerül. Köszönöm szépen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek