Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia habcsók

Francia habcsók
Francia habcsók
130 perc / előkészület: 60 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pierre Hermé receptje. 30-40 db lesz belőle.
Forrás: Szakácsok könyve

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tojásfehérjéket 2-3 napig tartsuk letakart tálban szobahőmérsékleten. Ha így járunk el, kissé megfolyósodik, könnyebb lesz felverni és nem esik össze.
  2. Kézimixerrel, közepes sebességen kezdjük verni, miközben apránként hozzáadjuk a porcukor felét és a vaníliamagokat. Nagyon szilárd, fényes habbá kell válnia.
  3. Egy gumilapáttal óvatosan, fokozatosan forgassuk bele a maradék porcukrot is.
  4. Töltsük a habot nyomózsákba. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyomjunk rá puszedliket vagy karikákat úgy, hogy kétszer ismételjük meg ugyanazt a kört, így szép magasak lesznek.
  5. 120°-on (gáz:1-es fokozat) szárítjuk 70 percet, mialatt a sütő ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal.
  6. Miután elzárjuk a sütőt, hagyjuk még legalább 8 órán át vagy másnapig száradni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 78 096
elküldve: 1
receptkönyvben: 498
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habkarika

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Enikő66
Enikő66 Sun, 2018-01-07 13:33

Kedves Szintia!
Évekig el voltam átkozva, egyetlen habcsók, meringue sem sikerült, pedig rengeteg receptet kipróbáltam, különböző sütőkben. Egy éve a lányom megkért, hogy süssek habcsókot. Az esélytelenek nyugalmával láttam neki az Ön receptjének. És sikerült. Azóta ezt a receptet használom sütemények tetejére is, és mindig sikerül. Köszönöm szépen!

lilla811
lilla811 Sat, 2014-07-05 13:33

Ennél nagyobb badarságot még nem hallottam, h a tojásfehérje 3 napig legyen szobahőmérsékleten. Talán 2-3 óráig. Ennyi idő alatt garantáltan megbuggyan.
Eszembe nem jutna ezzel a módszerrel megcsinálni.

viki0805
viki0805 Mon, 2013-12-16 21:02

Amatőrként, gondoltam én is elkészítek egy pár adag habcsókot, így minden családtag egy doboznyit kap idén karácsonyra. A maradék porcukor hozzákeverése után már nem volt olyan kemény a hab, így pár elfolyt karika helyett a végén már csak kupacoltam őket. A külseje nem tökéletes, na de az íze... Boltban biztos, hogy soha többé nem veszek, inkább kísérletezek majd még, hátha a végére még formázni is tudom. :) Köszönöm a receptet!

drgacsialajosne
Dr. Gácsi Alajosné Molnár Franciska / drgacsialajosne Tue, 2012-04-17 12:48

Habcsók készítésében elég jó vagyok. Korábban nem volt így. Kaptam egy receptet: minden tojás fehérjéhez 10 dkg kristálycukor kell. A fehérjét habbá verem. A cukrot részletekben hozzáadva gőz fölött tovább verem. Sütőpapírral bélelt tepsiben formázom, és előmelegített sütőbe rakom. (Takarékos, ha előtte sütünk bármilyen süteményt, és jöhet a habcsók.) A sütőt elzárjuk, és mire kihűl, megszárad a habcsók.
A cukor mennyisége soknak tűnik, de amikor próbálkoztam csökkenteni, nem lett tökéletes.
Általában 5-6 db tojásfehérjével már érdemes készíteni. Ebből két tepsivel 50-60 db habcsók készül. A második tepsi várakozhat akár fél napot is. Jól színezhető aromákkal (vérnarancs, mandula), kávéval. Esküvőre már készítettem úgy 600 körül. Nagy sikere volt. Üdv.: Fr.

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Mon, 2012-12-17 17:09

Kedves drgacsialajosne!

Megkérdezhetem hány fokon és mennyi ideig sütötte a habcsókot a sütőben?
Szívesen kipróbálnám a receptjét! ;)
Előre is köszönöm!

Szintia

melody
melody / melody Sun, 2011-12-18 19:55

abszolút nem állt össze, sőt, 1 kiló porcukor után is folyt. Így most beleöntöttem egy tepsibe, egybe megpróbálom kisütni:(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-15 13:46

Errol eszembe jutott, hogy az anyukamnak volt egy kosara amiben a tojast tartotta az ASZTALON!
Koszi, hogy a vitatkozassal eszembe juttattatok!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2010-08-15 22:30

Nem tudja valaki, hogy nekem mért csak akkor szép a sült tojáshab, ha van alatta valamilyen sütiféle? Ha csak simán habot csinálnék, pl. habkarika, már lapos és ragacsos lesz.

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-07-31 16:04

Ez pontosan így van, tévhit, hogy a tojás tele van baktériummal, és hogy hamar romlik.
Ellenkezőleg, nagyon sokáig eláll hűtőszekrény nélkül is.
A görögdinnyénél pl. szintén él ez a néphiedelem, pedig ott is csak az okoz gondokat, ha a piszkos dinnyét meglékelik, félbe vágják, ilyenkor a késsel viszik bele a bacit a héjáról a belsejébe.
Ha mindent rendesen megtisztítunk, mielőtt feltörjük, felvágjuk, semmi gond nem adódhat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-12 18:44

Nem tudom, mi lesz a tojásfehérjéből, ha napokig melegben áll, de félő, hogy elszaporodik benne az Ella a szalmonéktól. Szalmonella

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-02-12 19:22

A szalmonella nem a tojásban van, hanem a tojás külsején és onnan kerül bele az ételbe. A tojáshéj körültekintö tisztításával ez elkerülhetö. Utána pedig már nem szaporodik benne semmi, még akkor sem, ha szobahömérsékleten tartod. Max. kiszárad, ha nem feded le valamivel.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-06 17:34

T.No Salty! Szeretnek olyan recepthez jutni ami foglakozik az olyan karacsonyi habkarikaval, amit fata fel lehet akasztani es persze meg enni is lehessen Tisztelettelettel Susy

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2009-12-19 19:42

Kedves Susy!
Nem régen tettem fel "Habcsók" vagy habkarika receptet. Garantáltan finom, a fára is felszoktuk tenni,
pláne ha marad mire díszítjük a fát.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-06 17:33

T.No Salty! Szeretnek olyan recepthez jutni ami foglakozik az olyan karacsonyi habkarikaval, amit fata fel lehet akasztani es persze meg enni is lehessen Tisztelettelettel Susy

526
tojásfehérje 8 db
porcukor 500 g
vanília 2 db