Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-zabpelyhes keksz 2.

Csokis-zabpelyhes keksz 2.
Csokis-zabpelyhes keksz 2.
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi időben nagyon megszerettem a zabpelyhet, reggelire, ebédre, vacsorára, tejjel és mézzel, hmm...
Szerencsére kekszet is könnyen készíthetünk belőle, szerintem jócskán lekörözi bolti társát :).
A kekszekkel amúgy is úgy vagyok, hogy jöhetnek mindig, bármelyik évszakról vagy napszakról legyen szó, és a legtöbbjük 20 percen belül el is készíthető, szóval az édességek körében benne vannak a top3-ban:)
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tésztába csoki helyett/ mellé tehetünk kókuszreszeléket, fahéjat, mazsolát, ki hogy szereti, sőt a 10 dkg csokit beletehetjük vegyes felállásban is, legyen szó tej-, ét- vagy fehércsokiról, mindegyikkel nagyon nagyon finom:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit apró darabokra tördeljük, majd félretesszük.
  2. A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük a cukorral és a tojással, egy másik tálban pedig a lisztet, a zabpelyhet, és a sütőport.
  3. A száraz és nedves részeket összeöntjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokikockákat, majd evőkanállal sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk őket (egymástól kellő távolságra, mert sülés közben nőni fognak).
  4. A halmokat nedves tenyérrel lelapítjuk, majd közepes hőmérsékleten 8-10 percig sütjük.
  5. Kivéve a kekszek még puhák, ezért óvatosan kell őket kiszedni, de mire kihűlnek, ropogósak lesznek.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 42 064
elküldve: 18
receptkönyvben: 578
elkészítve: 54/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabfalatok, zabpelyhes tallérok csokival

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizander
lizander Mon, 2014-01-13 16:43

Szia! A recepted Isteni! Ma először vettem itthonra zabpelyhet, mert nagyon kíváncsi voltam már, hogy mi mindent lehet belőle csinálni, és milyen az íze. Reggelire csináltam zabkását, most pedig kerestem egy jó zabos keksz receptet. Neki is láttam nagy buzgalommal, és amikor már a tésztája kész volt, és jöhetett volna a csoki, láttam, hogy csak 67g csokim van itthon. A kétségbeesés határán felhívtam a férjemet, aki mondta, hogy ne aggódjak, nem nagy baj, rakjak bele egy evőkanál nutellát, és szórjak bele egy kis szeletelt mandulát. Így pótoltuk ki a hiányzó mennyiséget. :) Egyébként mindent pontosan betartottam, és az összehatás fölséges! Köszönjük szépen! :)

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Wed, 2013-10-09 16:59

Szia! Kipróbáltam a receptedet, mert volt fölös fél kockányi margarinom, és erre esett a választás.
A száraz hozzávalóknál bögréztem (2,5 dl): 1 teli bögre zabpehely ledarálva, 3/4 bögre zabpehely, a többi ugye adott. Egy kis extraként tettem bele 1 ek vaníliaaromát...
Az első tepsivel sikeresen túlsütöttem. Kicsit megégett, de azért finom lett. A többinél nem volt gond, csak annyi, hogy még nem hűlt ki és nagyon "omlósz" (nem bírtam vele várni). :D De az íze isteni így is! Köszönöm szépen a receptet! :)
Amúgy elméletileg mennyi idő, mire az állaga jó lesz?

lizander
lizander Mon, 2014-01-13 16:44

Szia! Hát én kiszedtem a sütőből, szépen óvatosan kipakoltam egy tányérra, és olyan 10 perc után ehetően kemény is volt! :)

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Mon, 2014-01-13 22:15

Szia! Hát én nem tudom, hogy mit ronthattam el, de ugyan olyan omlós maradt, mint volt..na mindegy, azért elfogyott. :D

Kat
Kat Thu, 2012-11-01 13:27

Szia! Megcsináltam, fincsi lett! Került még bele kókuszreszelék, és aszalt áfonya is, ill. egy csomag vaníliáscukor. Köszi a receptet! :)

ruzsi3
ruzsi3 Mon, 2012-04-02 16:54

Ez a recept szuper de tényleg minden héten megsütöm a férjem imádja, mindig változtatok rajta egy kicsit, kerül bele fahéj , volt hogy vaj helyett kóksuzzsír került bele, nádcukorral készül és 5 dkg bőven elég bele de volt hogy stevia került bele cukor helyett, és teljeskiörlésű a liszt is benne, de maga az alap recept is zseniális több ilyen kis nasi kéne. :D
TÉNYLEG NAGYON KÖSZI... :)

fishers
fishers Sun, 2012-01-29 19:28

Kedves Angi!
Másfél adagot sütöttem, margarin helyett vajjal és egy citrom reszelt héjával. Mondhatom, isteni lett! A boltban kapható változat, a nyomába sem léphet. Hálás köszönet a receptért! Természetesen elmentettem.

Manó91
Manó91 / Manó91 Sun, 2011-09-25 13:34

Szia!
Én is megcsináltam, nagyobb adaggal és teljes kiőrlésű lisztből, illetve tettem bele fahéjat és mézet is. Nagyon finom lett, csak most csinálhatok még egy adagot, mert a család már meg is ette:) Köszi a receptet:)

csalány
csalány Mon, 2011-06-20 20:56

Nagyon fincsi, mindenféle aszalmányt teszek bele (barack, mazsola, szilva).
Viszont nem bánnám, ha kicsit ropogósabb lenne. Próbáltam már variálni a liszt-zabpehely aránnyal, de nem változott.
Van valami ötletetek: esetleg kevesebb sütőpor, vagy vaj, vagy még kevesebb liszt?

Köszi előre is!

Judith75
Judith75 Mon, 2011-07-04 20:12

Én Graham liszttel fogom elkészíteni,attól minden sütim egy kicsit tömörebb lesz(lehet hogy ropogósabb is).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-06 15:30

Most kóstoltam és nagyon finom!!!Igaz én fele fehér rozsliszttel,fele fehér liszttel készítettem,illetve nádcukorral,de isteni lett,azt hiszem jó pár alkalommal még el kell készítenem karácsonyig a kekszes dobozba.Az a jó,hogy nem tömény édes,(bár lehet legközelebb még egy picit kevesebb cukorral készítem)és érződik rajta zabpehely is.Szóval számomra tökéletes:-))))Ja és mazsolát tettem bele ,mert nem volt itthon csokim..

Angibangi
Angi / Angibangi Fri, 2011-02-25 01:44

Örülök, hogy finomra sikeredett:) Igen,csoki helyett/mellé bátran lehet bele tenni különböző aszalt gyümölcsöket és magvakat is:)

Angibangi
Angi / Angibangi Sat, 2010-08-07 16:06

o-ó, ki is javítom a receptben, az összes cukrot a tojással kell összekeverni. Köszi, hogy szóltál:
Angi

mohonc
Mohonc / mohonc Sat, 2010-07-31 07:45

Egy kérdésem lenne. A tojáshoz vagy a lisztes cucchoz keverjük a cukrot? Vagy fele-fele mindkettőhöz?
Kösz!

Angibangi
Angi / Angibangi Tue, 2010-06-29 14:27

Szia! Én kristálycukrot szoktam tenni bele, sütés közben úgyis megolvad és nem ropog a fog alatt ( gondolom erre vonatkozott a kérdés)
Üdv: Angi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 09:00

Szia! Lehet, hogy hülye kérdés, de kristálycukor kell bele vagy porcukor? Nem igazán gyakorlott háziasszonyként sajnos nem egyértelmű számomra, viszont szeretném este megcsinálni. :) Köszi előre is.

680
zabpehely 10 dkg
finomliszt 15 dkg
cukor 8 dkg
margarin 12 dkg
csokoládé 10 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag