Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes cookie Glaser konyhájából

Zabpelyhes cookie Glaser konyhájából
Zabpelyhes cookie Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vanília helyett ízesíthetjük fahéjjal vagy mézeskalács fűszerkeverékkel is. A tésztához kavarhatunk durvára vágott diót vagy csokoládét.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a kétféle cukorral, sóval, tojással, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a zabpehellyel és sütőporral elkavart lisztet.
  2. A tésztát golyókat formázzunk, enyhén ellapítjuk, és 2 sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.
  3. Egymás után a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 13 465
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz, cookie, keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

355
vaj 200 g
cukor 180 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db
finomliszt 100 g
zabpehely 250 g
sütőpor 2 tk