Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-kókuszos sportszelet

Csokis-kókuszos sportszelet
Csokis-kókuszos sportszelet
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van a családunknak egy régi apró kis nyaralója, amit még a nagyapám épített a családjának. Gyermekként is, most is imádom itt tölteni a nyarakat. Együtt sütögettünk a nagyival, az ő csodás süteményei szerettették meg velem a sütést. A mai napig imádok sok időt tölteni a kicsi házban, igaz már nagyi sajnos nincs velünk, és a sütője sem a régi már. Emiatt a nyári gyerekeknél  sok fejtörést okoz, mit is készítsünk az ünnepekre, szülinapokra-névnapokra, ezért szoktunk rá itt a sütés nélküli sütemények készítésére. Ez a recept félig a közkedvelt sportszelet, félig saját ötlet alapján készült el.

hozzávalók / 10 adag

Hozzávalók a csokis réteghez

Hozzávalók a vaníliás réteghez

Hozzávalók a bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokis réteg

  1. Elsőként ledaráljuk a háztartási kekszet, majd összekeverjük a kakaóporral. Cukor nélküli kakaóport is lehet használni, talán akkor egy picivel több cukrot lehet hozzátenni - ízlés szerint.
  2. Közben felolvasztjuk a tejben a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és az étcsokoládét. Nem kell felforralni, csak addig melegíteni, amíg a vaj el nem olvad teljesen. Miután levettük a tűzről, hozzáöntjük a rumaromát is.
  3. A tejes-vajas keveréket ráöntjük a darált kekszre, és összekeverjük egy fakanál segítségével.
  4. Kibélelünk egy kb. 30x30-as tepsit sütőpapírral, majd egyenletesen elegyengetjük, elnyomkodjuk benne a kekszes keveréket.

Vaníliás réteg

  1. A vaníliás pudingot megfőzzük 5 dl tejjel és 3 ek cukorral, majd picit hűlni hagyjuk.
  2. 1 dl tejben felolvasztjuk a vajat. Szintén ne forraljuk, csak melegítsük addig, amíg a vaj fel nem olvad.
  3. A pudingot és az olvasztott vajas tejet összekeverjük a maradék, darált háztartási kekszünkkel. Ha nagyon darabos, még hígítsuk tovább egy pici tejjel.
  4. Ezt a vaníliás réteget egyenletesen eloszlatjuk a csokoládés réteg felett.

Bevonat

  1. Vízfürdő fölött megolvasztjuk az étcsokoládét. Nem tortabevonót, hanem étcsokit használtam, s mivel nagyon besűrűsödött, ezért tettem hozzá néhány evőkanál vizet, így szép egyenletes lett. Akár még egy kiskanálnyi vajat is lehet hozzátenni, hogy fényesebb legyen.
  2. A felolvasztott csokoládét elegyengetjük a sütemény tetején, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  3. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, utána gyönyörűen szeletelhető lesz.
  • tepsi mérete: 30*30*3 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 59
össznézettség: 7 876
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyirati Tíméa

Mióta szakács: 2017.09.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Bocis-kókuszos sportszelet, sütés nélküli sütemény, sütés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

939
kekszmorzsa 60 dkg
instant kakaópor 4 ek
vaj 20 dkg
tej 2 dl
étcsokoládé 3 dkg
rumaroma 15 ml
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 6 dl
kekszmorzsa 20 dkg
vaj 25 dkg
étcsokoládé 15 dkg
víz 4 ek
kókuszreszelék 5 dkg