r
Nosalty Logó

Sportszelet csillapethes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sportszelet csillapethes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Csokimáz

Összesen 1732 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Csokimáz

Összesen 8662 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Tészta

Csokimáz

Összesen 451 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1732 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.8 g

Zsír

  • Összesen
    544.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    233 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5028.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    898 mg
  • Foszfor
    1709 mg
  • Nátrium
    1645 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    904.6 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3074 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    359 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 8662 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 451 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet, a margarint, a porcukrot, a kakaóport és a rumot közepes lángon állandó kavarás mellett összefőzzük, míg felforr.
  2. A tűzről lehúzzuk, és hozzáadjuk a diót és a kekszet, még forrón.
  3. Fakanállal jól elkeverjük, majd ha kihűlt, kézzel összegyúrjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és tortalapáttal (pohárral) elsimítjuk a tetejét.

Csokimáz

  1. A hozzávalókat állandó keverés mellett összefőzzük közepes lángon, majd teaszűrőn átpasszírozzuk.
  2. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk a sütit. Ha a csoki megdermedt, hűtőbe tesszük, egy éjszakát pihentetjük, másnap lehet szeletelni.
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8202
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagynéném receptje, annyira bevált náluk, hogy legelőször a tepsi sütiből estére alig maradt, a gyerekek jó étvággyal megették.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.