Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-kávés piskótatekercs

Csokis-kávés piskótatekercs
Csokis-kávés piskótatekercs
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az a tervem, hogy Vilmos buliján rolád-parádéval kápráztatom el a gyerekeket. Erre edzek. (Vilmos nem tudja, mit tervezek, csak boldogan falja a roládokat.)
 
Arra gondoltam: csinálok fehér, sárga, rózsaszín, barna piskótaroládokat (fehéret tojásfehérjéből citromkrémmel vagy kókusszal; sárgát sima piskótából narancskrémmel; rózsaszínt valami lekvárral; a csokis ilyesmi lesz, lehet csak csokis piskótából) és különböző színű sós roládokat is (paradicsomos, brokkolis, tojásos, stb. – majd még kitalálom. (Ha van ötletetek, szívesen veszem a segítséget!)
Jó tarka-barkán fogom tálalni − megpróbálom elkápráztatni a bandát. Vilmos örülni fog - szerintem -, mert annak ellenére, hogy folyton kritizálja a főztömet, a haverok előtt szeret nagyképűsködni az anyja remekeivel :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Kávé, tea, tejes turmixok.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:
 
  1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk.
  2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat.
  3. Felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük.
  4. Forró sütőbe tesszük és takarékon 5 percig sütjük.
  5. Eközben a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport és a rumot.
  6. A tepsit kivesszük a sütőből és ráegyengetjük a kakaós tésztát.
  7. Lassú tűzön megsütjük.
  8. A sütőből kivéve a tepsiben feltekerjük a tésztát a sütőpapírral együtt.
  9. Konyharuhába csavarva deszkára helyezzük, megvárjuk míg kihűl.
  10. Hidegen kitekerjük, megkenjük a krémmel, és visszatekerjük.
  11. Legalább két órán át pihentetjük a hűtőben mielőtt felszeljük. 

 
A krém készítése:
 

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  2. A tojást a tejszínnel, a kakaóval, kávéval és liszttel gőz fölött sűrűre főzzük.
  3. Kihűlés után összekeverjük a cukros vajjal.
  4. Hozzáadjuk a rumot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 141 394
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 284
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs csokival és kávéval, csokis piskóta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Thu, 2012-03-15 01:53

Kedves Ildiko!
Nagyon fincsi a sutid, jok az aranyok, a tesztaja mar nyersen is isteni volt (ki kellett takaritani a talat:)) A krem nekem picit mas lett, mert fozott kavet es etcsokoladet hasznaltam (elfogyott a kakaoporom), ugyhogy eszerint varialtam. Korbekentem a krem egy reszevel, megszortam vagott dioval es karamellt is csurgattam ra, mert azt is ki szerettem volna mar probalni egy ideje. A ferjem azt mondta erre a kombora, hogy nagyon hasonlit a dobos tortara :D
Koszi a receptet!
Chococat

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-30 18:56

Csuda klassz suto!!!
A hetvegen megcsinalom.
koszi!!!!!!!!!!!

Brumi
Brumi Fri, 2010-06-18 10:48

Nagyon nagy sikere volt a családban!
Most nemrég regisztrálta és fantasztikus ez a honlap!
Imádom és köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-04-09 19:35

Hmm...majd kipróbálom

mokosagi
mokosagi Sat, 2009-11-21 11:08

Kedves Ildikó!
Mivel első látásra nagyon szimpatikus volt a süti ,ma én is elkészítettem.A tésztájával nem vagyok elégedett,legközelebb egész tojásokból fogom készíteni.
Nekem csak fehérjéböl eléggé lapos lett.Különben köszönet a receptért!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2009-01-24 11:46

Köszi Szintia!
Csinálj belőle bombát - Te nagyon ügyes vagy ebben. Azt mondanám azonban, hogy a csokis piskótába ne kakaóport rakjál, hanem reszelt csoki (vagy kevesebb kakóport), hogy színben jobban elváljon egymástól a 3 réteg. Én legközelebb így csinálom.
Teljes tojásból persze ugyanúgy készítheted.
Várjuk az eredményt!

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2009-01-24 11:01

 
Gyönyörűek Ildikó!
Imádom a roládokat, előszeretettel készítek bombát belőlük és ez a csokis-kávés pikótatekercs rendkívül mutatós lehet bombaformában is!:)
Szintia

495
tojásfehérje 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
vaj 12 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 1 ek
citromlé 4 csepp
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
instant kávé 1 teáskanál
rum 1 ek
habtejszín 0.5 dl
finomliszt 1 csapott ek