Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-banános piskótatekercs

Csokis-banános piskótatekercs
Csokis-banános piskótatekercs
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szokott, tehet bele sütőport, én sose szoktam a piskótákba tenni. Olajos, lisztezett tepsibe szoktam sütni, így nem ragad le. A kakaóval vigyázni kell, mert van amelyik nagyon erős, és kevesebb kell belőle. Nagyon fontos: mikor betesszük a sütőbe, levesszük azonnal takarékra, hogy lassan süljön, így lesz szép a piskótánk, mert egyformán sül az alja, teteje és a közepe se marad sületlen.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát (gondolom mindenki úgy csinálja, ahogy megszokta, de leírom én, hogy szoktam). A tojásfehérjét felverjük a cukorral, mikor kezd keményedni, hozzáadjuk az 1 ek citromlevet, ettől még keményebb lesz. Mikor jó kemény, beletesszük egyszerre a tojássárgáját, a vizet, és a lisztet. Óvatosan elkeverjük és sülhet is.
  2. Mikor kisült, porcukorral jól meghintjük, és ráborítjuk egy konyharuhára, így tekerjük fel, és hagyjuk hűlni. (Nekem ez vált be, így nem ragad a konyharuhához.)
  3. Töltelék: előző nap megfőzzük a pudingot a tejben, és akkor nem kell várjunk, hogy mikor hűl már ki.
  4. A margarint a cukorral kikavarjuk, mikor sima (elolvadt a cukor) hozzákeverjük a csokis pudingot, és beletesszük a kakaót.
  5. Kibontjuk a piskótát, megkenjük ezzel a krémmel, és az egyik szélére ráhelyezzük a banánt, és tekerjük is fel.
  6. A maradék krémmel pedig bevonjuk a külsejét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32x39 cm
  • elkészítettem: 54 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 140
elküldve: 5
receptkönyvben: 156
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

boróka

Mióta szakács: 2012.02.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis piskótatekercs, banános piskótatekercs, banános-csokis piskótarolád

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-02-23 12:20

Szia Judit! Nagyon finom lehet, es szep is ez a tekercs. Tehat a konyharuhara boritom az elotte jol porcukorral megszort piskota tetejet. Persze a papirt is lekell huzni rola, vagy te nem papirral sutotted? Kerlek segits, meg csak egyszer csinaltam tekercset es akkor is a fele a konyaruhara ragadt. Elore is koszi a valaszt. Szia Veronika

Adrien
Adrien Sat, 2012-03-17 01:21

Szia Boróka!
A bevonat mintázata igazán gyönyörű. Hogyan csináltad?

judit73
boróka / judit73 Wed, 2012-03-21 19:27

Szia Adrien !
Nagyon egyszerű ,várni kell egy kicsit,hogy keményedjen a krém és villával meghúzogatod,ennyi az egéssz. A banánt lehet helyettesíteni eperrel,barackal,meggyel stb.Szia Judit.

572
tojás 6 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
víz 5 ek
citromlé 1 ek
csokoládés pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
banán 2 közepes db