Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes pálcikás jégkrém

Csokikrémes pálcikás jégkrém
Csokikrémes pálcikás jégkrém
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a csokikrémes jégkrém mascarponéval és tejszínnel készül. Akinek nincs pálcikás, szilikonos jégkrémkészítő formája, az joghurtos pohárkákba is készítheti. A csokikrémes jégkrém édesíthető egyszerűen mézzel és nádcukorral is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit kis darabokra törjük.
  2. Egy lábosban a tejszínt és a cukrot felforraljuk, és a csokoládéra öntjük. Félrehúzzuk a tűzről, majd tovább keverjük, hogy a csokoládé is elolvadjon.
  3. Kézi mixerrel belekeverjük a mascarponét.
  4. Ha már kihűlt a krém, beletöltjük a csokikrémet a szilikon jégkrémkészítő formákba vagy pohárkákba. 1 éjszakát hagyjuk a fagyasztóban.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 833
elküldve: 6
receptkönyvben: 208
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, parfé, fagyitorta, fagyikehely, gyümölcsfagyi, sorbet, karamellfagyi

egyéb elnevezések

csokis jégkrém, csokoládés jégkrém mascarponével, pálcikás jégkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

561
étcsokoládé 100 g
habtejszín 1 dl
porcukor 50 g
mascarpone 300 g