r
Nosalty Logó

Csokihabos profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Csokihabos profiterol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

csokihab

összeállítás

Összesen 530 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

csokihab

összeállítás

Összesen 4231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tésztához

csokihab

összeállítás

Összesen 184 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 530 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 4231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 184 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

csokihab

összeállítás

Elkészítés

tésztához

  1. A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljától. 2-3 percig kavargatjuk. (Jó nagy gombócunk lesz.)
  3. A kész masszát áttesszük a robotgép táljába, és a tojásokat egyenként (ez nagyon fontos!) nagyon alaposan eldolgoztatjuk a géppel. Ha kézzel csináljuk, fakanállal addig kevergessük, míg minden tojásnál teljesen egyneművé válik.
  4. 2 teáskanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi méretű kupacokat rakunk (ebből a mennyiségből kb. 35 db gombócunk lesz).
  5. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárga színűre sütjük.

csokihab

  1. Az étcsokoládés pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk az összes tejet. Előírás szerint megfőzzük a pudingot. Gyakran megkeverve teljesen kihűtjük.
  2. A tejszínhabot keményre felverjük, közben hozzáadjuk az 1 ek porcukrot. A kész tejszínhabhoz a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Ha csokisan sötétebbet szeretnénk, tehetünk még hozzá 1 ek kakaót.

összeállítás

  1. A kész gombócok tetejét levágjuk, 2 kiskanál segítségével színültig megtöltjük a gombócokat a csokihabbal. Visszarakjuk rá a tetőt.
  2. Nagyobb tálba ne túl szorosan belerakosgatjuk a kész gombócokat, és mindegyik tetejére evőkanállal a maradék csokihabot rákanalazzuk.
  3. A tetejére cukrozatlan kakaóport szitálunk.
  4. Legalább 2-3 órára tegyük be a hűtőbe, de ha az éjszakát ott tölti sokkal finomabb lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 533
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 114847
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csokihabos sütimhez hasonlóan szintén a "filléres" kategóriába tartozó, nagy családi kedvenc. Ami nagyon fontos: a tojásokat egyenként, tényleg nagyon alaposan keverjük el, a sütőajtót ne nyitogassuk (legalább 20 percig), csak kukucskáljunk rá, mert akkor a kis kupacok összeesnek. 

Hozzávalók

tésztához

csokihab

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek