Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihabos golyó mandulába forgatva

Csokihabos golyó mandulába forgatva
Csokihabos golyó mandulába forgatva
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti ötletet egy receptújságban olvastam, de nem volt egy jó recept. Túl sok volt benne a vaj. Mivel egy másik recepttel kapcsolatban ugyanebben az újságban hasonló problémával találkoztam, így még összeállítás előtt átgondoltam. Végül megőriztem a koncepciót, de minden mást átírtam. A hab azért is van így megoldva, mert így lehet laktózmentes tejjel is megcsinálni. Amire figyelni kell, hogy étbevonóval kell csinálni a csokimázt, mert amikor rendes csokoládéval és vajjal próbáltam, beleragadtak a golyók.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ez amolyan kifordított bonbon. Ajánlom akár ajándékba, egy szép dobozban. Megdermedés után be lehet őket csomagolni fényes papírba. Csak arra kell figyelni, hogy meleg helyen ne legyen, mert ha olvad a külseje, a hab is elveszti a keménységét és folyni kezd.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a mézzel és a rummal. Utána belekeverjük a kakaót és a babapiskótát.
  2. Megcsináljuk a tejszínhabot. Azt óvatosan elkeverjük a másik masszával. Egy kemény habot kellene kapni. Ha túl nedves, rakhatunk még bele babapiskótát. Ebből nedves kézzel golflabda méretű golyókat formázunk, és egy lapos tálcára rakjuk. Ezeket kb. 12 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. A tortabevonót vízgőz fölött egy tálban megolvasztjuk. Miután levettük a tűzről, kézmelegre hűtjük. Egy golyót villára tűzünk, az lesz az alja. Az alján kívül minden részét belemártjuk a csokoládéba, aztán a mandulába. A hűtőbe visszarakjuk a kész golyókat, hogy a csokoládé megmerevedjen a tetején.
  4. Az így kapott golyók nagyon törékenyek lesznek, nem túl édesek, de nagyon finomak.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanál és Tűsarok

Mióta szakács: 2013.02.07.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokihabos meglepetés, csokis kekszgolyó, mandulás-csokis piskótagolyó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

danyine8
danyine8 Fri, 2014-11-28 13:08

Szia! Az eredeti receptet (ami az újságban volt) szeretném elkérni mert én elvesztettem! Előre is köszönöm!

279
babapiskóta 150 g
méz 3 ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek
margarin 50 g
rum 25 ml
rumaroma 3 ml
tejszínhab por 45 g
tej 1.5 dl
tortabevonó 150 g
mandula 150 g