Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokigombóc

Csokigombóc
Csokigombóc
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Pécsi Ildikó fogyókúrás könyvében olvastam először, valamikor régen, persze nem a fogyókúrás receptek között. Egyszerű és nagyon finom édesség. Az elkészítéséről további fázisképek itt találhatók.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felverjük a tojásokat a rummal és a sütőporral.
  2. Fél liter vizet felforralunk, amikor lobogva forr, beleöntjük a lisztet.
  3. A tűzről levéve nagyon gyorsan összekeverjük, majd a forró masszához hozzáadjuk az előkészített tojást, és azzal is összekeverjük.
  4. Ha kihűlt, a forró olajba két evőkanál segítségével kis gömböket teszünk. (Sütés közben a tüzet takarékra csökkentjük, s így a gombócok megnőnek.)
  5. Lyukas kanállal kiszedjük, és porcukorral kevert kakaóba forgatjuk.
  6. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, hogy megnőve legyen hely a forgatáshoz, így egyforma rózsaszínűre sülnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 922
elküldve: 1
receptkönyvben: 273
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis fánk, kakaós fánk, olajban sült fánk

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norivirag
norivirag Sun, 2012-10-28 16:19

Nagyon régen ettem ilyet,és már azóta kerestem a receptet,de amire ráakadtam az nem volt jó,így nagyon örültem mikor megtaláltam a tiedet,bár ezt is kis fenntartással készítettem el,de az eredmény fantasztikus lett,ugyan az az íz amit akkor ettem és az állaga is tökéletes,és még egyszerű is elkészíteni! Nagyon köszönöm a receptet,ezentúl gyakran megcsinálom majd! :)

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2012-10-29 15:12

Örülök, hogy jól sikerült, én is nagyon régen készítettem már, ideje újra elővenni. Lehet kakaó helyett fajéhat is tenni a porcukorba, úgy más lesz egy kicsit, de az is finom.:)

killercsaj
killercsaj Sat, 2012-04-07 09:23

Nálunk ez egérke néven fut, gyerekkoromban nagyon sokat sütött édesanyám, nagyon szerettük. Szerintem ez az egyik legfinomabb fánk. Köszi a receptet, na és hogy eszembe juttattad! :))
Emlékszem én egyszer csináltam apróbb fánkocskákat kakaó helyett mézzel meglocsolva, úgy is nagyon finom volt.

Lucaaa
Lucaaa Wed, 2011-10-12 13:12

Ez nagyon érdekes, még nem olvastam hasonló receptet. Ki fogom próbálni. Köszi.
Luca

reka79
reka79 Tue, 2011-07-12 16:13

Hogy én mit össze nem kerestem ezt a receptet!Köszi!Köszi!Köszi!:)

960
finomliszt 24 dkg
víz 5 dl
tojás 4 db
1 csipet
rum 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek