Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült, zöldséges-rizses csirke

Csőben sült, zöldséges-rizses csirke
Csőben sült, zöldséges-rizses csirke
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A home office néha kevés időt engedélyez az embernek. Éppen ezért összedobtam a hozzávalókat, és amíg a sütőben készült az ebéd, nyugodtan dolgozhattam. Finom, ízletes étel került délben az asztalra. A rizs és a hús ily módon sokkal zamatosabb lett. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombfilét előző este bepácoljuk. Egy méretes edényben elkeverjük a sültcsirke-fűszersót kb. 3 evőkanál olívaolajjal, sóval. Ebbe beleforgatjuk a húst, és lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. Másnap a hagymát, petrezselymet finomra aprítjuk, a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes serpenyőbe teszünk kb. 4 evőkanál olívaolajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután belekeverjük a sárgarépát, és összesütjük. Félretesszük.
  3. A rizst alaposan megmossuk, és vízben hagyjuk addig, amíg a tepsit előkészítjük, a sütőt bekapcsoljuk.
  4. A rizst egy szűrőbe tesszük, és lecsepegtetjük, majd egy méretes tepsibe vagy jénai tálba öntjük. Összekeverjük a felaprított petrezselyemzölddel. Elegyengetjük. A petrezselymes rizsre fektetjük a pácból kiemelt csirkecombfilét. A hús tetejére egyenletesen elosztjuk az összesütött zöldségeket. Ráöntünk másfél bögre hideg vizet.
  5. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 40-45 percig sütjük. Az idő leteltével levesszük a fóliát, és ellenőrizzük húst. Ha a rizs puhára dagadt, a zöldség rásült a húsokra, kivesszük a tepsit. Langyosra hűtjük, és kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
433 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsis csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

555
csirke felsőcomb 4 db
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
rizs 1 bögre
víz 3.75 dl
petrezselyem 1 csokor
csirke fűszersó 1.5 ek
olívaolaj 7 ek
0 ízlés szerint