Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirketérddel töltött buci

Csirketérddel töltött buci
Csirketérddel töltött buci
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azok közé tartozom, akik szeretik a porcogókat ropogtatni! Ismereteim szerint Kínában és Japánban viszonylag elterjedtek a különféle csirketérddel készült ételek, konkrét receptet azonban nem találtam, ezért belefogtam a kísérletezésbe, melynek első számú eredményét ebben a receptben szeretném megosztani a kedves Olvasókkal!

A recept másik sajátossága a tojás elkészítésében rejlik. Bizonyára sokan szeretik, ha a főtt vagy tükörtojásban a sárgája folyós marad, viszont a fehérjét szívesen kihagynák a képletből. Én kihagytam, és az eredmény új teret ad a további kísérleteimnek.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A porcokban található kollagén miatt ajánlom hölgy társaimnak a bőrük feszességének biztosítása érdekében! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő sós főzővizet. Amíg melegszik, az egész combokat filézzük ki. A "térdnél" hagyhatunk egy kis húst rajta! A filéket tegyük félre, ebben a receptben nem lesz rájuk szükség. A porcos csontokat a forró vízbe tesszük, legalább fél órát főzzük. (A főzőlevet használhatjuk levesekhez!) Ha megfőttek a porcok, kimerjük a vízből, lefejtük a csontokról, és megszórjuk a fűszerekkel.
  2. A hamburgerzsemléket - jobban mondva bucikat - lékeljük meg és kaparásszuk ki a belsejét. Igény szerint ki lehet őket kicsit szárítani előmelegített sütőben, így jobban felszívja a szaftokat.
  3. A félkarikára vágott lila hagymát és a darabolt bacont kevés étolajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma, rátesszük a porcokat, és együtt sütjük tovább.
  4. A tojássárgáját óvatosan elválasztjuk a fehérjétől. A kipukkadás elkerülése érdekében eleve a főzőedénybe helyezzük a sárgáját, amibe előzetesen annyi langyos, sós vizet töltöttünk, amiben kényelmesen ellebegnek. Feltesszük főni. A kezdő vízhőmérséklettől függ, milyen hamar éri el a kívánt állagot. Amikor világossárgává "fakul" a felszíne, kész. Ilyenkor jobb rögtön tálalni, mert a forró vízben tovább fő a sárgája-golyónk annak ellenére, hogy elzártuk alatta a gázt.
  5. Egy-egy nagy lapostányérra salátát és paradicsomot pakolunk, középre tesszük a lékelt bucit, amit megtöltünk sült porccal. A maradékot köré halmozzuk. 2-2 tojássárgájával koronázzuk! Melegében fogyasztandó! :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettidett

Mióta szakács: 2015.09.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: szendvics
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csirkeporcogó tojásgömbbel, zsemlébe töltött sült pörc, főtt tojássárgájával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1406
tojássárgája 4 db
csirkecomb 6 db
bacon 6 szelet
lila hagyma 1 nagy db
hamburger zsemle 2 db
paradicsom 2 közepes db
jégsaláta 1 közepes fej
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 teáskanál
0 ízlés szerint