Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés toast

Csirkés toast
Csirkés toast
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egész sült csirkét ketten, egyszerre elfogyasztani nem tudunk. (Megjegyzem nem is akarunk..) Még akkor sem, ha van egy minden finom falatra lesben álló kutyusunk, akinek jócskán kijutott a csontokból, pedig még hagytam neki husimeglepetéseket is rajta. Másnap még mindig volt sült csirkénk a hűtőben. Valamit kezdeni kellett vele: gondolati szinten megfordult a fejemben a tésztasaláta ötlete is, azonban egy hosszú hétfői nap végén inkább az egyszerűbb megoldást választottam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sült csirkét kisebb, körülbelül egyforma szeletekre vágjuk.
  2. A toast kenyereket a megszilárdult mártással (pecsenyelé) vékonyan megkenjük, ráhalmozzuk a húst, a reszelt sajtot, és kontakt szendvicssütőben mindössze 5 perc alatt megsütjük.
  3. Enyhén sózott paprika- és paradicsomszeletekkel fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 58 742
elküldve: 2
receptkönyvben: 643
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirkés szendvics

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eletke
Eletke / eletke Thu, 2013-08-22 08:52

megcsinaltam es nagyon-nagyon finom volt!Tiszta "club-sendvics" hatas!;-)koszonet a receptert.e

szabob
szabob Mon, 2011-05-02 11:08

Nagyon fincsi! Én mártás helyett egy kevés majonézt csöpögtettem rá. Üdv.: szabob

Kat
Kat Wed, 2010-09-29 15:34

Kedves Petra!

Én azzal a husi zsírral vagyok így, amiben az oldalast sütöm. A hússal sül zöldpaprika, paradicsom, fokhagyma beletörve, így gondolom nem kell részleteznem az ízhatást. És hát az ezzel a zsírral megkent finom puha kenyér, paprikával, paradicsommal, és lilahagymával......jaaaaaaaajjjj, Isteni!
Na kb. így vagyok egyébként a Strawberry által emlegetett aszpikos pecsenye szaftjával is!
És persze nem kérdéses, hogy ezt a szendvics receptet is meg fogom csinálni, van is most hozzá mindenem.
További szép napot, és jó sütést-főzést kívánok Neked! Üdv.: Kata

petra
Petra / petra Wed, 2010-05-12 13:47

Juci,
én a mai napig odavagyok a pecsenyezsírért, csak az a baj, hogy nincs itt anyukám, aki eldugja előlem, vagy mondja, hogy elfogyott, ahogy tette gyerekkoromban:-))
mert bizony a mértékletesség és az önfegyelem nem mindig működik, ha pecsenyeléről van szó...

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-05-12 15:19

Kedves Petra! Nagyon jó ez az újrafelhasználás.Szuper ez a recept is. Nem gondolkodtál még egy ilyen kategórián.Üdvözlettel:Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-05-12 12:34

Kedves Petra, gyermekkoromban az volt a nap fénypontja, ha anyukám aszpikos pecsenye szafttal megkent, húsos szendvicsét elővettem az iskolatáskából :)))))....nyilván az nem volt grillezve, de még "iskolatáska-szagúan" is isteni volt...
A világ legjobb kajája. Sőt, csak magában a pecsenyeszaftos kenyér.....áááááá, jönnek az emlékek! :)))
És ami emellett a legnagyobb előnye, hogy semmi iparilag feldolgozott húspép, bőrke, és stb. nincs benne, mint pl. ami a parizerben van...

Juci

718
csirke 25 dkg
pecsenyezsír 2 ek
citrom 1 db
finomliszt 1 evőkanál
mangalica zsír 1 ek
toast kenyér 4 szelet
mozzarella 10 dkg
paprika 2 db
paradicsom 2 db