r
Nosalty Logó

Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált boros barackkal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált boros barackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Összesen 736 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Összesen 2941 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 736 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1831 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 2941 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Elkészítés

Csirkemellsteak

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Megszórjuk borssal és a sültcsirke fűszerkeverékkel, majd egy zárható edénybe tesszük. Az olajat ráöntjük, és egy éjszakán át pácoljuk.
  2. Másnap enyhén megsózzuk, és forró grill serpenyőben megsütjük mindkét oldalát szép pirosra. Közben elkészítjük a karamellizált barackmártást.
  3. A csirkemellet rizzsel vagy krokettel és a barackmártással tálaljuk.

Karamellizált fehérboros barackmártás

  1. A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félrerakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk, és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet vagy rostos baracklét adunk hozzá.)
  2. Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük. Néhány perc alatt el is készül. Egyéb sült- vagy grillezett hússzelettel is remek fogás lehet.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1316
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemellsteak rizzsel és karamellizált boros barackkal
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A csirke amúgy is ízletes, viszont hozzá a sárgabarackmártás kellemes, pikáns íze remek kiegészítője a húsnak. Bármilyen körettel finom lehet.

Hozzávalók

Csirkemellsteak

Karamellizált fehérboros barackmártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek