Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős csirkeszárnyak

Csípős csirkeszárnyak
Csípős csirkeszárnyak
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedvelt, egyszerű fogás nálunk, különösen a gyerek nagy kedvence. 1 óra alatt elkészül, és igazán ízletes a szárny ezzel a sütési móddal. A kétszeri sütésre azért van szükség, mert ha végig sütőben sütnénk kiszáradna, az olajban elsőre pedig nem sülne át teljesen. Így viszont finom, ropogós csemege válik belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A chiliszószt kiválthatjuk ízlés szerint egyéb dippingekkel is, bár szerintem ezzel a legjobb.

A csirkeszárny ilyen módon elkészített verziója eltér a szokványostól, és ízletesebb is annál, érdemes kipróbálni.

A fűszerezés tekintetében még vadíthatjuk a só és bors mellett őrölt chilivel vagy cayenne borssal is, én a gyerekek miatt ettől eltekintettem, azonban "felnőtt buliban" ez abszolút megengedett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha van baromfiárus, akivel jóban vagyunk, kérjünk tőle csak csirkeszárnytöveket, ha nincs ilyen ismerettségünk,  akkor késsel az ízületeknél daraboljuk három részre az egész csirkeszárnyat. A vékony szárnyvégeket különítsük el, azokra nincs szükség, viszont főzhetünk belőle kevés zöldséggel szárnyas alaplevet, tehát semmiképpen ne dobjuk ki!
  2. A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig.
  3. Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat.
  4. A chiliszószt higítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba.
  5. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 21 333
elküldve: 2
receptkönyvben: 193
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: távol-keleti
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis csirke, fűszeres csirkeszárnyak, csirke chiliszósszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Sat, 2014-10-04 18:07

Kedves Kornél!

Ma elkészítettem a recepted szerint a csirkeszárnyakat, és nagyon, de nagyon finomak lettek. Chiliszósz nem készült hozzá, a köret vegyes sült zöldség volt.
Máskor is terítékre kerül.
Köszönöm a receptet.

Üdvözlettel: Levendula5

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Wed, 2012-04-18 20:18

Kornél!

Ha megfordítom és először pirítom le olajban és utána rakom sütőbe a szárnyakat, mintha egy steak-et sütnék ugyanilyen eredményre számíthatok? Próbáltad már?

salumeria
Kornél / salumeria Sat, 2012-06-09 20:24

bocsi, nem láttam az előző hozzászólásod.
Őszintén szólva nem próbáltam még fordítva, de sanszos, hogy a külső része sokkal hamarabb megsül, illetve ha belül is jól át szeretnéd sütni, akkor pedig már meg is ég.
Egy próbát megér, de szerintem nem jó ötlet.
Amúgy steakeket nem sütnek át normál esetben teljesen, a csirkeszárnyat viszont ildomos.

Üdv.: Kornél

1315
csirkeszárny 1 kg
chiliszósz 300 ml
napraforgó olaj 5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint