r
Nosalty Logó

Csípős csirkeszárnyak

Kornél
Csípős csirkeszárnyak
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1267
Kalória
28.5g
Fehérje
5.9g
Szénhidrát
127.1g
Zsír
248.4g
Víz
172.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    508.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    232 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1948.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    993.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    1542 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2046 micro
Összesen 5067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. Ha van baromfiárus, akivel jóban vagyunk, kérjünk tőle csak csirkeszárnytöveket, ha nincs ilyen ismerettségünk, akkor késsel az ízületeknél daraboljuk három részre az egész csirkeszárnyat. A vékony szárnyvégeket különítsük el, azokra nincs szükség, viszont főzhetünk belőle kevés zöldséggel szárnyas alaplevet, tehát semmiképpen ne dobjuk ki!
  2. A szárnytöveket ízesítsük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe téve süssük őket elő sütőben kb. 45 percig.
  3. Ha kész, forrósítsunk egy serpenyőben olajat, majd süssük ropogósra a szárnyakat.
  4. A chiliszószt higítsuk kevés vízzel, majd öntsük az adagszámnak megfelelő tálkákba.
  5. Tálaljuk a csirkeszárnyakat a chiliszósszal együtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon kedvelt, egyszerű fogás nálunk, különösen a gyerek nagy kedvence. 1 óra alatt elkészül, és igazán ízletes a szárny ezzel a sütési móddal. A kétszeri sütésre azért van szükség, mert ha végig sütőben sütnénk kiszáradna, az olajban elsőre pedig nem sülne át teljesen. Így viszont finom, ropogós csemege válik belőle.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek