r
Nosalty Logó

Csíkos kávé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Csíkos kávé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 287 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 287 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a mézet beletesszük egy átlátszó üvegpohárba.
  2. Ráöntünk annyi hideg tejet, hogy a pohár kb. félig legyen, majd a mikróban megmelegítjük.
  3. Közben lefőzünk egy eszpresszót.
  4. Fogunk egy evőkanalat, és a mézzel, tejjel már félig megtöltött pohárba beletartjuk éppen a tej szintje fölé egy kicsivel. Óvatosan lehetőleg a tejhez ne érjünk hozzá.
  5. A lefőzött kávét egy csőrös mérőpohárba öntjük, majd óvatosan az ek-t folyamatosan a folyadék szintje felett tartva, a kávét a csőrös pohárból lassan az evőkanálba folyatjuk, majd hagyjuk, hogy az a tej tejére üljön. Közben a kanalat folyamatosan emeljük.
  6. A méz lesz alul, a tej középen, a kávé felül. A kávé tetejére tejszínhabot nyomunk, vagy tejhabot készítünk.
  7. A tetejét meghinthetjük kakaóporral vagy fahéjjal.
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 32802
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 14.

Ajánló

Újsággal tálalhatod.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csíkos kávé
nemnagykunszt 44 recept

Igen, lepd meg az asszonyt, hogy neki jól induljon, neked meg jól végződjön a napod, ha érted, mit akarok mondani. Csináljunk csíkos kávét. Egyszerű, impozáns és gyors, pedig bonyolultnak néz ki. Nem az. Ugorj le korán reggel az újságoshoz, és vedd meg a kedvenc magazinját. Ha nem tudod, melyik az, akkor olyat keress, aminek a címlapján egy kb. 25 éves csaj mellé óriás betűnagysággal az van írva, hogy milyen szemránckrém miatt nincsenek ráncai (pfff, anyám neked 25 évesen az élet miatt nincsenek még ráncaid). Esetleg ugyan ez a csaj, csak 45 kilósan, súlyzókkal a kezében vigyorog, hogy napi hányszor-hányperc-mivel lett ilyen vékony (pffff: kisanyám ez még ennyi évesen nemkunszt, majd lássunk 15 év múlva a szemránckrémeddel együtt). Na ha így sincs meg a magazin, akkor legvégső kétségbeesésedben olyat válassz, aminek a címlapján ez van: 15 jó tanács, hogyan éljünk harmonikus párkapcsolatban, vagy ez: Közeleg a nyár, heti 3x20 perc, és te leszel a strandok sztárja. Na így már biztosan találsz magazint (Úgy kb. minden másodikon ezek lesznek, a többi sportújság.) Fontos, úgy érj vissza, hogy az asszony alszik, mert egyébként oda a meglepetés. Fogj egy üvegpoharat (legyen átlátszó, mert egyébként oda a csíkos elegancia), tegyél az aljára 1 ek mézet, önts rá lehetőleg minimum 2,8%-os tejből annyit, hogy a pohár kb. félig legyen, aztán ezt melegítsd meg a mikróban. Főzz le egy eszpresszót. Most jön a tutiság. A lefőzött kávét öntsd át egy olyan mérőpohárba, aminek „csőre” van. Ha nincs ilyen, akkor egy rövides pohárba öntsd a lefőzött kv-t.  A lényeg, hogy viszonylag szűk legyen a pohár szája. Kell egy evőkanál is. Fogd a mézzel és a tejjel félig megtöltött poharat. A tej szintjéig tedd bele az ek-t, de a tejhez ne érj hozzá, kicsit mindig felette „lebegj”. Na, most nagyon óvatosan az ek-ra kezd el önteni a kávét, és hagyd, hogy lecsurogjon róla, közben, ahogy a pohárban emelkedik a folyadékszint, te is emeld a kanalat feljebb, hogy ne érjen bele ( jaj, Öveges prof ennek hogyörülne már). Látni fogod, hogy a méz lent, a tej középen a KV meg felül. A tetejére mehet egy kis tejszínhab vagy tejhab, de óvatosan, majd egy kis kakaópor vagy fahéj. Ha elég kreatív vagy, akkor a kakaópor (fahéjpor) szórásához papírból vágj ki egy kis segítséget. Aztán végignézed, ahogy a művedet egy kavarással, akár csak az életedet, összekuszálja…, de te örülsz ennek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.