Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vietnami tojásos kávé

Vietnami tojásos kávé
Vietnami tojásos kávé
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémesen lágy, könnyű tojáshab, alatta forró feketekávé! Az egyik legnagyobb kedvencünk volt Vietnamban, amit nem nagy kunszt összedobni. Ha van vietnami kávéfőzőnk, akkor úgy az igazán autentikus, ha nincs, akkor meg nyugodtan főzzünk le hozzá egy szokásos, nagyobb adag kávét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját elkeverjük a vaníliával, majd elkezdjük habbá verni. Ha már kezd fehéredni, szépen apránként hozzácsurgatjuk a sűrített tejet, és addig verjük, amíg közepesen kemény lesz, és kifehéredik.
  2. Tehetjük jeges kávéra, vagy a még forró espressora is. A pohár aljára öntsük a kávét, majd szépen kanalazzuk rá a habot.
  3. A tetejére reszeljük egy csipetnyi, friss szerecsendiót!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos kávé vaníliával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

125
feketekávé 2 dl
tojássárgája 3 db
sűrített tej 6 ek
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet