r
Nosalty Logó

Csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1106 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4421 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 1106 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 4421 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon.
  2. A maradék tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne.
  3. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk.
  4. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük
  5. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan.
  6. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát.
  7. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb.20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 559
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 184
  • Össznézettség: 100497
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek