Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos hús krumplipürével

Csíkos hús krumplipürével
Csíkos hús krumplipürével
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a szomszédunktól kaptuk körülbelül 10 éve, azóta a család egyik nagy kedvence - főként az enyém. Mivel nagyon drága (ámbár igen kiadós) étel, így ritkán, főként ünnepekkor, különleges alkalmakkor készítjük el. Gyorsan megvan, könnyű elkészíteni, akár a gyerekek is segíthetnek benne, és nagyon finom!:)

A sózással nagyon óvatosan kell bánni!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A krumplipüréhez

ajánlat

Nagyon finom mellé bármilyen savanyúság, az én kedvenceim ehhez az ételhez: kovászos uborka, csemegeuborka, cékla.

Emellett italként egy finom Tokaji Aszú (5 puttonyos) az igazi társ számomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamell-filét felszeleteljük, kloffolóval egyenlő vastagságúra egyengetjük, majd sóval és borssal fűszerezzük. Vigyázzunk a sóval, csak keveset használjunk, hiszen a sajt és a bacon is sós, könnyű elsózni ezt az ételt!
  2. A sajtot lereszeljük.
  3. A tepsit kikenjük egy kevés zsírral (vagy esetleg egy szál baconnel), majd elkezdjük az alapanyagokat rétegezni: bacon, hús, sajt, bacon, hús, sajt, bacon... Fontos, hogy a rétegezést mindenképpen baconnal kezdjük, és azzal is fejezzük be!
  4. Az utolsó réteg bacont gazdagon tegyük le, mert sülés közben össze fog menni ahogy megpirul, erre számoljunk (az alsóbb rétegeknél ettől nem kell félni, azok nem pirulnak meg, csak sülnek)!
  5. A tepsit maximum hőfokon előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőfokot visszább vesszük közepesre, így sütjük a tepsi tartalmát 45-50 percig, míg a teteje gyönyörű vörösesbarna nem lesz.
  6. Míg sül a hús, elkészítjük a krumplipürét: a burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  7. Egy fazékba téve felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, ízlés szerint sózzuk, majd omlósra főzzük.
  8. A léből leöntjük körülbelül a harmadát, hozzáadjuk a vajat, majd botmixerrel vagy krumplitörővel összetörjük csomómentesre, miközben a tejet apránként hozzáadagoljuk (amennyit felvesz).
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 5500 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 221
elküldve: 12
receptkönyvben: 278
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipi

Mióta szakács: 2012.09.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-baconös pulykamell, rakott hús burgonyapürével, réteges pulykamell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katarina956
Katarina956 Fri, 2012-11-16 10:44

Kedves Pipi!
unnepre keszitettem,nagyon fnom lett.A maradekot masnap sutoben folia alatt megmelegitettem,meg jobb volt.Ezert alkalmas vendegvarasra,vagy ha jobban kiakarjuk hasznalni az idonket.Szepenszelheto,nem csuszik szet.Koszonjuk szepen.

pipi8607
Pipi / pipi8607 Fri, 2012-11-16 16:02

Végtelen örömmel tölt el, hogy nálatok is teljes sikert aratott, ez az étel! :)
Kedves egészségetekre! :)

1558
pulykamell 1.5 kg
bacon 700 g
sajt 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 2 kg
vaj 5 dkg
tej 1.5 dl
0 ízlés szerint