Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-mákos bögrés süti

Cseresznyés-mákos bögrés süti
Cseresznyés-mákos bögrés süti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyról maradt még egy kicsi mák. :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük egy tálba a száraz hozzávalókat. Majd apránként hozzákeverjük a tejet, végül beletesszük a kimagozott cseresznyét.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
  3. Hagyjuk hűlni, addig a tejszínt a habfixálóval és egy kis cukorral habbá verjük.
  4. A kihűlt sütemény tetejére kenjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 958
elküldve: 5
receptkönyvben: 176
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

töjpilla

Mióta szakács: 2012.03.23.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés mákos, meggyes mákos, habos mákos

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.ildiko.
t.ildiko. Fri, 2013-05-31 18:54

Elkészítettem,gyors,egyszerű és finom!Kevés fagyasztott meggyem volt,ezért egy kis mazsolát is szórtam bele.Köszönjük a finom receptet.

697
finomliszt 2 bögre
cukor 1 bögre
mák 17 dkg
sütőpor 2 csomag
tej 0.5 l
cseresznye 30 dkg
habtejszín 250 ml
habfixáló 1 csomag
cukor 2 ek