r
Nosalty Logó

Cseresznyés álompite

SpicyKate
Cseresznyés álompite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

769
Kalória
13.5g
Fehérje
112.5g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
73.2g
Víz
72.3g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
69.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    674.9 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a porcukorral átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy csipet sót.
  2. A tésztát gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, ha nagyon nem akar összeállni, mehet bele 2-3 evőkanál hideg víz. Ha túlságosan ragadna, egy kis lisztet kell hozzátenni.
  3. A kész masszát, fóliával lefedve, legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Pihentetés után egy keveset elveszünk belőle a rácshoz, ez maradhat még a hűtőben, a többit kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és piteformába helyezzük. Egy sütőpapírból vágott kört helyezünk a közepére, és lesúlyozva, hogy ne emelkedjen meg a közepe, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Krémes töltelékhez

  1. A mandulát kávédarálóval ledaráljuk.
  2. A pudingot, a cukrot és a darált mandulát kikeverjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk a tejből kb. 1 decit.
  3. A maradék tejet felforraljuk, a pudingos keveréket fokozatosan adjuk hozzá, sűrű pudingot főzünk belőle.
  4. A pudingot ráöntjük az elősütött tésztára.

Gyümölcstöltelékhez

  1. A cseresznyét kimagozzuk, és a cukorral óvatosan elkeverjük.
  2. A cukrozott cseresznyét egy szűrőbe tesszük, és kb. fél órán át hagyjuk lecsepegni.
  3. Ha lecsepegett, a cseresznyeszemeket a pudingba nyomkodjuk.
  4. A maradék tésztából rácsot készítünk a pite tetejére, és visszatesszük sülni, még kb. 20 percig.

Habcsókhoz

  1. A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, nyomózsákba töltjük, és pite tetejére apró habcsókokat formázunk belőle.
  2. A csókokkal együtt visszatesszük sülni a sütőbe, de már csak felső sütésre állítjuk, kb. 10 perc alatt megpirulnak a habcsókok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Itt a cseresznyeszezon, mindenképp cseresznyés sütit szerettem volna csinálni, ez alakult belőle.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...