r
Nosalty Logó

Cseresznyés álompite

SpicyKate
Cseresznyés álompite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

769
Kalória
13.5g
Fehérje
112.5g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
73.2g
Víz
72.3g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
69.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    674.9 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    439.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1147 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 4612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a porcukorral átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy csipet sót.
  2. A tésztát gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, ha nagyon nem akar összeállni, mehet bele 2-3 evőkanál hideg víz. Ha túlságosan ragadna, egy kis lisztet kell hozzátenni.
  3. A kész masszát, fóliával lefedve, legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Pihentetés után egy keveset elveszünk belőle a rácshoz, ez maradhat még a hűtőben, a többit kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és piteformába helyezzük. Egy sütőpapírból vágott kört helyezünk a közepére, és lesúlyozva, hogy ne emelkedjen meg a közepe, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Krémes töltelékhez

  1. A mandulát kávédarálóval ledaráljuk.
  2. A pudingot, a cukrot és a darált mandulát kikeverjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk a tejből kb. 1 decit.
  3. A maradék tejet felforraljuk, a pudingos keveréket fokozatosan adjuk hozzá, sűrű pudingot főzünk belőle.
  4. A pudingot ráöntjük az elősütött tésztára.

Gyümölcstöltelékhez

  1. A cseresznyét kimagozzuk, és a cukorral óvatosan elkeverjük.
  2. A cukrozott cseresznyét egy szűrőbe tesszük, és kb. fél órán át hagyjuk lecsepegni.
  3. Ha lecsepegett, a cseresznyeszemeket a pudingba nyomkodjuk.
  4. A maradék tésztából rácsot készítünk a pite tetejére, és visszatesszük sülni, még kb. 20 percig.

Habcsókhoz

  1. A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, nyomózsákba töltjük, és pite tetejére apró habcsókokat formázunk belőle.
  2. A csókokkal együtt visszatesszük sülni a sütőbe, de már csak felső sütésre állítjuk, kb. 10 perc alatt megpirulnak a habcsókok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Itt a cseresznyeszezon, mindenképp cseresznyés sütit szerettem volna csinálni, ez alakult belőle.

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...