Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés álompite

Cseresznyés álompite
Cseresznyés álompite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a cseresznyeszezon, mindenképp cseresznyés sütit szerettem volna csinálni, ez alakult belőle.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémes töltelékhez

Gyümölcstöltelékhez

Habcsókhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a porcukorral átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a hideg margarint, hozzáadjuk a tojássárgákat és egy csipet sót.
  2. A tésztát gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, ha nagyon nem akar összeállni, mehet bele 2-3 evőkanál hideg víz. Ha túlságosan ragadna, egy kis lisztet kell hozzátenni.
  3. A kész masszát, fóliával lefedve, legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
  4. Pihentetés után egy keveset elveszünk belőle a rácshoz, ez maradhat még a hűtőben, a többit kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, és piteformába helyezzük. Egy sütőpapírból vágott kört helyezünk a közepére, és lesúlyozva, hogy ne emelkedjen meg a közepe, 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.

Krémes töltelékhez

  1. A mandulát kávédarálóval ledaráljuk.
  2. A pudingot, a cukrot és a darált mandulát kikeverjük, hozzáadjuk a mandulaaromát, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadunk a tejből kb. 1 decit.
  3. A maradék tejet felforraljuk, a pudingos keveréket fokozatosan adjuk hozzá, sűrű pudingot főzünk belőle.
  4. A pudingot ráöntjük az elősütött tésztára.

Gyümölcstöltelékhez

  1. A cseresznyét kimagozzuk, és a cukorral óvatosan elkeverjük.
  2. A cukrozott cseresznyét egy szűrőbe tesszük, és kb. fél órán át hagyjuk lecsepegni.
  3. Ha lecsepegett, a cseresznyeszemeket a pudingba nyomkodjuk.
  4. A maradék tésztából rácsot készítünk a pite tetejére, és visszatesszük sülni, még kb. 20 percig.

Habcsókhoz

  1. A tojásfehérjékből és porcukorból kemény habot verünk, nyomózsákba töltjük, és pite tetejére apró habcsókokat formázunk belőle.
  2. A csókokkal együtt visszatesszük sülni a sütőbe, de már csak felső sütésre állítjuk, kb. 10 perc alatt megpirulnak a habcsókok.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SpicyKate

Mióta szakács: 2014.01.21.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés rácsos lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
finomliszt 250 g
porcukor 100 g
sütőmargarin 130 g
tojássárgája 2 db
víz 3 ek
1 csipet
tej 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 150 g
mandula 100 g
mandulaaroma 20 csepp
cseresznye 35 dkg
cukor 30 g
tojásfehérje 2 db
porcukor 70 g