r
Nosalty Logó

Cseresznyés-meggyes lepény Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Cseresznyés-meggyes lepény Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 373 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3721 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 279 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 373 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    149.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1515.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.7 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 3721 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük el a sóval, a sütőporral, a cukrokkal, morzsoljuk el benne a vajat, majd gyúrjuk össze a tojások sárgájával. Ha esetleg nehezen állna össze, tehetünk hozzá 1 kevés tejfölt. Vegyük ketté a tésztát, külön-külön csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőbe minimum 30 percre.
  2. Az idő leteltével az egyik tésztát enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk 20×30 cm-es téglalappá, majd emeljük be egy ugyanekkora tepsibe. Tetejét egy villával néhány helyen szurkáljuk meg, és 180 C fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük elő.
  3. Kivéve a sütőből, szórjuk meg egyenletesen az előkészített töltelékkel, majd borítsuk rá az időközben már kinyújtott másik tésztalapot. Ennek tetejét kenjük le az enyhén felvert tojással, ezt is szurkáljuk meg a villával, majd tegyük vissza a sütőbe, és 30 perc alatt süssük készre. Hűlés után tetszés szerint, négyzet vagy téglalap alakúra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A gyümölcsöket magozzuk ki, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze a cukrokkal és az édes morzsával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7185
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Örömet akartam szerezni családomnak, így kombináltam a két gyümölcsöt, mivel mind a kettőt nagyon szeretik. Egy nagyon finom, omlós lepény sikeredett belőle.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.