Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyelekvár

Cseresznyelekvár
Cseresznyelekvár
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több év külföldi tartózkodás után először bukkantunk egy igazi piacra, ahol megvettem 4 kiló cseresznyét lekvárkészítési szándékkal. Gyerekkorom emlékeire alapozva "dobtam" össze az anyagokat, de mivel a végeredmény nagyon finom lett, lejegyeztem, mit tettem bele. Semmiféle tartósítószert nem tartalmaz (a cukor tartósít), de nem azért, mert elvileg ellenzem ezeket, hanem mert itt nem lehet semmiféle ilyesmit beszerezni. 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hideg vízbe áztatjuk a cseresznyét, majd jól megmossuk.
  2. Kimagozzuk, és ellenőrzünk minden szemet, nehogy hibásak legyenek.
  3. A cukrot rászórjuk a kimagozott cseresznyére, majd a hűtőbe tesszük 5-6 órára.
  4. 3 almát meghámozunk és felaprózunk, a cseresznyével együtt főzni kezdjük.
  5. Hirtelen ötlettől vezérelve egy kiskanálnyi vaníliapasztát tettem a lekvárba.
  6. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről, hirtelen kimosott, szárított, de még forró kantákba tesszük, és azonnal betakarjuk őket alaposan.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 314
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VirsLee

Mióta szakács: 2012.02.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás cseresznyés lekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

418
cseresznye 4 kg
cukor 600 g
alma 4 közepes db
vanília kivonat 1 kávéskanál