Nosalty Logó

Császárzsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Ezen a képen: Császárzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 439 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1319 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 293 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 439 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2347.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1319 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőtálba szitáljuk a lisztet. Kezünkkel mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a tejet, rászórjuk a cukrot és letakarva 10 percre, langyos helyre félretesszük.
  2. Hozzáadjuk a sót és egy evőkanálnyi puha vajat, majd kézzel, vagy a robotgép dagasztókarjával tésztává gyúrjuk a hozzávalókat.
  3. A tésztabucit liszttel hintett tálba tesszük és meleg helyen 45 perc alatt kelesztjük.
  4. Átgyúrjuk a tésztát, hat egyenlő részre osztjuk, mindegyikből golyót gömbölygetünk és vajjal vékonyan kikent tepsire/ sütőlemezre sorakoztatjuk, tisztes távolságban egymástól.
  5. Következik a második, ezúttal 30 perces kelesztés.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük: légkeverésen 180 fokra.
  7. Kelesztés után kereszt alakban bevágjuk a zsemlék tetejét, bedugjuk a sütőbe és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Evőkanálnyi vajat olvasztunk és megkenjük vele a még forró zsemléket.
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 98
  • 7 napos nézettség: 768
  • Össznézettség: 177317
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Múlt héten egy klassz kenyeres/ péksütis könyvre bukkantam a könyvesboltban, első átlapozás után nem is annyira a kenyerek, annál is inkább a zsemlék keltették fel a figyelmem. Zsemlesütés, első felvonás, császárzsemle. Röviden annyi: minden várakozásomat felülmúlta.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a zsemle,csak nekem kicsit tömör a belseje.Mivel lehetne egy kicsit lazítani,hogy könnyebb legyen?

Petra

próbáld meg, hogy egy kis olvasztott vajat teszel legközelebb a tésztához, lágyabb lesz t?le

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a zsemle, ajánlani tudom mindenkinek!

Törölt felhasználó

Szia! Csak vajjal, vagy margarinnal is jó? :)

Törölt felhasználó

Angliaban keszitettem el, ahol mas a liszt..talan ezert nem lett konnyu es zsomle allagu, DE teljesen olyan mint amilyen pogacsakat vettunk gimnazista korunkban a bufeben :) Fincsi volt!!!!

Törölt felhasználó

kb mennyi zsemle darab jön ki?köszi a választ el?re is .egy kis szakács

Törölt felhasználó

Nagyon finom, bár én hagyományos lisztb?l készítette. Köszönjük.

Törölt felhasználó

6 db, ahogy a recept is írja. Bár méretre kicsit kisebbek, mint a bolti, de mivel nincs felfújva állományjavítóval, ezért laktatóbb is! Én már többedszerre sütöm a héten! Nagyon finom!

Törölt felhasználó

Én most végeztem vele. Megkentem sütés el?tt tojással és egy kis reszelt sajtot tettem a tetejére. Tettem hozzá rozs lisztet is. Nagyon finom lett szerintem máskor is el fogom készíteni.

Berdál Bernadett

Most kel a tésztám ,nagyon remélem jó lesz, mert a páromnak meglepetésnek szánom.

kkaiser

Most sütöttem meg a zsömikéket el?ször és tökéletesek lettek, pont olyanok , mint a képen. Frissen a legjobb ! Nyami :D

Törölt felhasználó

Tegnap este elkészítettem, isteni lett! Bár dupla adagot sütöttem, ma újráznom kell :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kel a tésztám, ez lesz az esti vacsi alapanyaga. Lustaság fél egészség ez nagyon igaz. Azért sütök, mert nem volt kedvem lemenni a boltba :)

Törölt felhasználó

A 3 ev?kanál vaj hogy oszlik meg? Egy ek. a tésztába, 1 ek- val a tepsit kenjük, és 1 ek. a végén a megsült zsemlék tetejére?

Petra

igen, pontosan így!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!