Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Császárszalonnás tepsis krumpli

Császárszalonnás tepsis krumpli
Császárszalonnás tepsis krumpli
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a krumplit, gyors és egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit karikára szeljük, sós forrásban lévő vízben megabáljuk úgy 5 percig.
  2. Majd leszűrjük, olajat öntünk rá, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával és sóval, összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
  3. A császárszalonnákat fokhagymás fűszersóval bedörzsöljük. Rárakjuk a krumplira, és készre sütjük.
  4. Savanyú uborkával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 540
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

annami

Mióta szakács: 2012.05.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalonnás krumpli tepsiben, tepsis szalonnás burgonya, krumpli szalonnával sütve

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-11-22 00:22

Kedves annami!

Köszönöm, nekem a recept tetszik, és el fogom készíteni.:-O

Szép napokat és kellemes Adventi készülődést kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-11-26 12:23

Jaj igen, aki teheti van helye, és nem beszélve róla pénze, most tartalékoljon be, mondjuk a hónap elején legkésőbb : a burgonyából, mert utána irgalmatlanul magas árakkal riogatnak, nekem a 80-85 forint is bőven elég, veszek is két nagy zsákkal, meg egy nagy zsák hagymát, azt is mondogatják felénk, nő az ára, a tojásnak , mindennek, és ugye, valamit enni kell, főleg ha még szeretet és boldogság és családi együttlét ünnepe is jön...de miből és mennyit veszünk és eszünk? Erre is figyelni kell, nem csak a csúcs minőségre....sajnos.:(((
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-11-26 12:19

Kedves annami!

Szombaton vacsira készítettem el, nagyon de nagyon jól sikerült : finom volt, első blikkre így készítettem el, ahogy megadtad, és nekünk köszönöm szépen: bevált, ízlett, finom volt. ( kevés is...:-o )
Máskor is fogom készíteni.:-O
Kellemes Adventi váróhangulatban telő hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-21 13:02

Nem abálás, hanem blansírozás. Meg ha már szalonna, akkor zsír, nem olaj.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-11-21 13:27

Kedves Sancho,
eltévesztetted:) Az abálás előfőzést jelent. Jóóóóóó a krumpli esetében furcsa ez a szó, mivel abálásnál hurkára, szalonnára gondolunk a jó kis disznóvágások alkalmából. De ebben a receptben helytálló a szó. Blansirozni pedig a zöldségféléket szoktuk (forró víz, 2-3 perc, utána jeges víz) hogy a vitaminokat stb.-t megőrizzük eltevés (fagyasztás) alkalmából. Bocsiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!:) Gabi
A zsír olaj keverésével tökéletesen egyetértek. Inkább zsír. Viszont a recept jó, finom lehet, bár nekem valószínüleg elég lenne a szalonnából kisülő zsír is.

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-21 14:03

Szerintem is a furcsaságra kattantam rá. A szalonna zsírja szerintem is tökéletesen megfelel, nem tudom egyesek mért olajban sütik a szalonnát. Talán úgy "light"?

annama4
annami / annama4 Wed, 2012-11-21 15:31

Talán olvasni is tudni kellene, a krumplira teszem az olajat, két evőkanállal ezzel és a fűszerekkel keverem össze és sem több olaj és zsiradék . És ennyi. Ja és bocs hogy a gyengébbek is értsék sütőpapíron sütöm, talán ezért nem kell hozzá több zsíradék. Amúgy meg jó húsos szalonnát veszek nyersen. De tudod mit ha ennyire ügyes vagy és mindenhez értesz, miért más receptjeit nézed, gondolom ennyi ésszel megy a főzés, sütés magadtól is.

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-21 16:57

Lassan 30 éve főzök, s nem csak otthoni mennyiségben... De az olajos szalonnát akkor sem bírom elviselni. Ha nem akarod, hogy többen nézzék a recepteidet, minek teszed ki? Az építő kritika neked nem jelent semmit?

annama4
annami / annama4 Wed, 2012-11-21 19:46

Nem igazán érdekel a véleményed, mivel nem olajos szalonna lesz a végeredmény. Nem igazán érdekel, hogy te mit tudsz elviselni vagy nem. Ha nem tetszik egy recept, tovább lépek és nem szólogatok be senkinek, mindenkinek a mag konyhája, saját ízlése van. Ilyen egyszerű. alapintelligencia!!!!!!!!!!!!!

Sancho
Sancho Wed, 2012-11-21 20:44

Azt nem mondtam, hogy a vége nem lesz jó. Amúgy az intelligencia említése magadra vall, 85-ös.

492
burgonya 10 közepes db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
császárszalonna 30 dkg
fűszersó 0 ízlés szerint