Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolva sült burgonya

Párolva sült burgonya
Párolva sült burgonya
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy, a barátainkkal közösen tartott főzős parti alkalmával tanultam ezt az egyszerű elkészítési módot, azóta sűrűn alkalmazom. Mindenféle hús mellé szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen hús mellé tálalhatjuk köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd kb. 0,5-1 cm vastag karikákra vágjuk.
  2. Egy teflon serpenyőbe kevés olajat öntünk, rátesszük a burgonyakarikákat, és lassú tűzön, lefedve, saját gőzében puhára pároljuk.
  3. Ezalatt időnként keverjük át, hogy az alja nehogy leégjen.
  4. A sót csak a legvégén adjuk hozzá, amikor a burgonya már teljesen megpuhult. Vegyük félre a tűzről, sózzuk ízlés szerint, és forgassuk át mégegyszer.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt burgonya, párolt-sült burgonya

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kissnerita2
kissnerita2 Sun, 2011-05-08 19:27

Ez a recept a maga egyszerűségében nagyszerű!! Nem igényel sok olajat, hiszen egy evőkanálnyival, én a teflon pároló edényben, egy kilónyi burgonyát elkészítettem, és mégis a sült/forgatott krumpli élményét adja. Nem beszélve arról, hogy az egész párolva sütés nem tartott 10 percnél tovább. Eddig sütőben próbáltam valami hasonlót készíteni, de sokkal hosszabb ideig sült, több zsiradékkal. Családomnak is ízlett és mivel betegségem miatt zsírszegényen kell étkeznem, külön élveztem, hogy ebből még én is ehetek. Köszönöm!!

Rita

iceflower
iceflower / iceflower Mon, 2011-05-16 09:43

Kedves Rita!

Örömmel olvastam, hogy ez az egyszerű elkészítési mód mekkora segítséget jelent számodra!
Nagyon jó étvágyat kívánok neked hozzá legközelebb is, mert gondolom ezután többször is el fogod készíteni.
Timi

179
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint