r
Nosalty Logó

Creme brulée trió

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Baraka
Creme brulée trió
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 831 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2714.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    530 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2312 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 3323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tejet–tejszínt keverjükössze, és osszukel három felé három kicsi lábosba.
  2. Egyikhez rakjukhozzá a vaníliát, a másodikhoz a presszót, a harmadikhoz a rózsaszirmokat és a rózsavizet.
  3. Rakjunk mindegyikhez 33 g cukrot, és forraljukfel lassú tűzön mindhárom keveréket.
  4. Közben három keverőtálba rakjunk 3-3-3 tojássárgát, mindegyikhez rakjunk 33 g cukrot, és keverjüksimára.
  5. Csurgassukaz egyikhez folyamatos keverés mellett az egyik ízesített forró tejes tejszínt. Óvatosan keverjük, hogy ne habosodjon fel nagyon, és hogy ne csapódjon ki a tojás.
  6. Ismételjükmeg a másik két ízzel is a folyamatot.
  7. Hagyjukszobahőmérsékletűre kihűlni a brulée alapokat. Osszukel 3x4 porcelán formába-csészébe az ízeket, rakjukőket egy magasabb falú tepsibe, öntünkköréjük csapforró vizet, és süssük130 fokos sütőben 30-40 percig.
  8. Nyissukki a sütő ajtót, és hagyjuk kihűlni a krémeket. Tálalás előtt szórjukmeg vékonyan barna cukorral a bruléeket, és zsebsárkánnyal karamellizáljuk.
  9. A fogyasztással várjunk pár percet!
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3604
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Creme brulée trió
Baraka 3 recept

Creme bruleéből nem is elég egy, csináljunk mindjárt hármat! Legalább lesz összehasonlítási alapunk, hogy melyiket szeretjük legjobban. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek