Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Corn dog ahogy ízek blogja készíti

Corn dog ahogy ízek blogja készíti
Corn dog ahogy ízek blogja készíti
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kisfiam az egyik kedvenc meséjében látta, hogy a szereplők gyors étterem helyett utcai árusnál vásárolt hot-dog kinézetű finomsággal csillapítják éhségüket. Mivel a virsliért az én gyermekem is odavan (mint minden gyerek), igencsak felkeltette érdeklődésünket, mi lehet az a valami, amit pálcikára tűzve esznek, van benne virsli, de nem hot dog. Innentől kezdve ádáz nyomozásba kezdtünk az utcai árusok kínálatára vonatkozóan, de nem sikerült találkoznunk a nyilvánvalóan nem tradicionális magyar konyha remekével. Mielőtt kétségbeesésünkben a Disney stúdióhoz fordultunk volna információért a pálcikás hot dog-szerűség milétét illetően, szerencsénkre, egy rendezvényen sikerült rábukkannunk a mesefilmben látott étekre, nevezetesen a corn dogra. Mivel az amúgy nem evő gyermekem mindjárt kettőt is megevett belőle, azonnal körülnéztem a neten fellelhető receptek között. Mint kiderült, az amerikai származású corn dog első receptje 1920-ban látott napvilágot, azóta persze számos változata megjelent. Jómagam is több recepttel kísérleteztem már, de ez a verzió aratta a legnagyobb sikert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával.

  2. Hozzákeverjük a tojást, sót, cukrot, tejet.

  3. Palacsintasűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Én hosszú nyakú pohárba szoktam önteni a tésztát, és akkor kényelmesen meg lehet benne forgatni a pálcikás virsliket, és pont annyi massza kerül rá, amennyi kell. 

  4. Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára. Elkészítése kb. negyed órát vesz igénybe, és a siker garantált.:-)

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 572
elküldve: 13
receptkönyvben: 516
elkészítve: 32/39
Facebookon megjelent: -

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

corn dog avagy hot dog másként, kukoricás hot dog, corn-dog, hot-dog, virsli bundában

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

smonika70
smonika70 Sun, 2015-04-12 16:53

A fiam fedezte fel ezt a receptet, és készítette el már sokszor :) Nagy kedvenc lett! Most én fogom megcsinálni életemben először, remélem, olyan jól sikerül majd, mint neki :)
Üdv: Mónika

bnézsu
bnézsu / bnézsu Sat, 2014-06-07 16:40

Kedves Ízek Blogja, nagyon szépen köszönöm a receptet, nagyon finom. Annyi módosítás történt részemről, hogy teljes kiőrlésű rozslisztet és édesítőt használtam fel, valamint kuszkusszal tálaltam :) Gyakori étel lesz az asztalunkon.Üdv, Zsuzsa

mohonc
Mohonc / mohonc Sun, 2014-05-18 09:10

Megcsináltuk, finom, és mutatós. Én csak fél virslikkel dolgoztam, mert barátságosabbaknak tűntek. A megmaradt masszába beledobáltam otthon található magokat (tökmag, lenmag), és azt is kisütöttük. Nagyon kis aranyosak és finomak lettek. Köszi a receptet.

Marianna21
Marianna21 Wed, 2013-02-13 18:49

Nagyon jól sikerült,és nagyon izlik a kislányomnak! :))))Az elején én is küszködtem a pálcikával,de végül sikerült! Egy kérdésem azért van,hogy miért kukoricadarával és miért nem kukorica liszttel készül? Ezt csak kíváncsíságból kérdezem!!Végül is mindegy! :) Máskor is meg fogom csinálni!
Köszönöm!!!

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Thu, 2013-02-14 09:14

Szia, köszönöm a visszajelzést! Az egyszerűség kedvéért készül azzal, mert az mindig van otthon:-) Kukoricaliszttel is meg lehet próbálni, szerintem akkor a liszt mennyiséget növelni kell 10 dkg-mal és felezni (fele liszt, fele kukoricaliszt)

Gege
Gege Mon, 2013-02-04 18:33

Köszönöm ezt a receptet. Már csináltam corn dogot korábban más recepttel is, de ez jobb :) Ez volt a Super Bowl menüm egyik eleme, és nem bántam meg.

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Thu, 2013-02-07 09:40

Én köszönöm a hozzászólást! Rengeteget kísérleteztem vele amúgy, hogy hogy a legfinomabb vagy legegyszerűbb.

liskuci
liskuci Wed, 2013-01-16 19:12

Nagyon köszi a receptet, a gyerekeim imádják, most párizsit sütöttem ebben a bundában ez is nagyon finom !

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sat, 2013-01-12 17:39

Szia Ildi!

Én most szeretném elkészíteni ezt a finomságot,de nem tudom,hogy tegyem bele a forró olajba. Ha a pálcika kilóg,nem ér bele az olajba az egész virsli. Vagy akkora pálcikát tegyek,hogy a virslivel együtt benne legyen az olajban?

Köszi a választ. Éva

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Sun, 2013-01-13 10:48

Szia Éva! Úgy csináld, hogy félig lepje el az olaj a corn-dogot és fordítsd meg félidőben. Akkor nem lesz annyira zsíros sem és szép ropogósra sül. Ha megnézed a képet (ezek nem frankfurti, hanem a kisebb baromfivirslik), kb a feléig van beleszúrva a pálcika, tehát láthatod, nem túl hosszú pálcikák ezek. Bőven elég ez a kisebb is.

Bévi48
mamuka / Bévi48 Sun, 2013-01-13 16:08

Szia Ildi! Még tegnap este elkészítettem az unokámnak,és pontosan úgy,ahogy leírtad,nagyon jó lett. Köszönöm a választ és a receptet is.

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Sat, 2013-01-12 10:22

vcsuka - Nem égnek meg a pálcikák, mert a saslik pálcika eleve süthető. Ezért nem jó a sima hurkapálcika. Egyébként nagyon sok receptemet a kisfiam ihlette, sőt magát a blogomat is :-) Üdv, Ízek Blogja (Ildi)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-01-12 07:59

Nekem is nagyon tetszik. Az ember mit meg nem tesz hogy a gyereke kivansagait teljesitse! Nekem ugyan mar nagyok - meg az unikaim is -, de azert benevezek egy par ilyen corndog-ra. Amikor sutod a palcikak nem egnek meg? Koszi a receptet, udv. Veronika

884
finomliszt 20 dkg
kukoricadara 10 teáskanál
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
cukor 1 csipet
1 csipet
tej 2.5 dl
virsli 1 kg
napraforgó olaj 2 dl