Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cordon bleu darált húsból

Cordon bleu darált húsból
Cordon bleu darált húsból
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a Cordon bleu mindenféle változatát, ez is egy érdekes fajtája, finom, édesanya szokta készíteni. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és a tojással.
  2. Egy sütőpapíron kilapítjuk.
  3. Ráhelyezzük egymás mellé a sonkaszeleteket, azokra pedig a sajtszeleteket.
  4. A sütőpapír segítségével felgöngyölítjük, mint a piskótatekercset.
  5. Meglocsoljuk kevés olajjal, és fél deciliter bort töltünk alá.
  6. 180 fokos sütőben, lefedve kb. 30 percig sütjük, majd fólia nélkül még 10 percig pirítjuk.
  7. Szeletelve hidegen és melegen egyaránt finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 557
elküldve: 0
receptkönyvben: 131
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

stefánia vagdalt, fasírt, sajtos vagdalt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Fri, 2016-01-15 15:22

Nagyon finom ez az étel, egyszerű, gyorsan kész van, kis változatosság... sajnos az enyém sütés közben eldeformálódott, nem lett ilyen szép, de majd legközelebb szorosabbra tekerem, most pedig kárpótolta az íz a bumfordi külső miatt. :)

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Sat, 2012-03-03 08:26

Kedves Kattika! Csak szólni szeretnék, hogy a név helyesen Cordon bleu, ahogy helyesen írtad is a storyban, de a címben valamiért rosszul szerepel. Tudom, hogy ez részletkérdés, a lényeg maga a recept, de valahogy ezt az ételt még éttermek is sorozatosan rosszul írják le.
Egyébként a recept ötletes, pont fehérjenapom van, meg is próbálom.
Elnézést hogy szóltam, de ebbe a Gordon bleu-be mindig belefutok és nem értem, miért így írják le sokszor. Néha blue-nak is írják, de az Cordon bleu. (kék szalag)
Üdv!

kattika
Kattika / kattika Fri, 2012-03-02 18:21

Szia Macskati! Ezt a fűszerkeveréket Csíkkarcfalván készíti egy bácsi, ha utad van errefelé, érdemes bevásárolni belőle. Amúgy az összetevői: bazsalikom, szurokfű, csombor, kapormag, borsikabogyó, koriandermag, mustármag, édespaprika. Szerintem helyettesíthető Provence-i fűszerkeverékkel is, vagy akár el is hagyható, nem lesz belőle különösebb gond :)

346
darált sertéshús 75 dkg
trappista sajt 10 dkg
csirkemell sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
fehérbor 0.5 dl