r
Nosalty Logó

Clementine sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsus
Clementine sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A mázhoz

Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A mázhoz

Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sütihez

A mázhoz

Összesen 311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 461 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.4 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    416 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1714 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    917 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 3678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz

Elkészítés

A sütihez

  1. A két mandarinról lereszeljük a héját, és apróra vágjuk.
  2. Egy tálba tesszük a tejszínt, a vajat, a cukrot, a mandarin héját, és habosra keverjük.
  3. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a tojásokat, és jól kikeverjük.
  4. Kanalanként a keverékhez adjuk a lisztet, folyamatos kevergetés mellett.
  5. Végezetül belekeverjük a mandulát.
  6. Egy 18 cm-es formát kivajazunk, sütőpapírral kibéleljük, és belekanalazzuk a tésztát. 180 fokos sütőben 55-60 percig sütjük.

A mázhoz

  1. A mandarinból kinyert lét feltesszük egy kis fazékban a cukorral, felforraljuk, és kb. 5 percig főzzük.
  2. A kockacukrot durvára aprítjuk, és mikor már kissé meghűlt a szirup, beledobjuk.
  3. Egyből ráöntjük a süteményre.
  4. A süteményt jó, ha rácsra tesszük, hogy a felesleges máz ne folyjon alá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1916
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

A clementine a narancs és a mandarin hibridje, októbertől februárig érik, kesernyés, friss ízű gyümölcs.

Hozzávalók

A sütihez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek