r
Nosalty Logó

Citromparfé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromparfé
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 432 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1724 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 432 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 1724 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd héjukat lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, és egy sűrű szűrőn leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a parféba.
  2. A cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, ezután kihűtjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele.
  4. A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtöbe tesszük.
  5. Kb. 2 óra múlva szeletekre vágjuk és díszíthetjük menta- vagy citromfűlevélkékkel. Tejszínhab kíséretében tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 46464
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meleg nyári napokon hűsítő deszertként szolgálhatjuk fel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na ez szuper!Egyszer? gyors és nem kell hozzá különleges alapanyag.Bármikor elkészíthet?.Már megyek is....Köszi.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi lehet, alig varom, hogy mar ehessem. Koszi a receptet.

ze(n)derta

szia Öcséd, welcome back! jó ez a recept, és tuti az id?zítés... biztosan sokaknak felkelti majd a figyelmét, de leginkább az ízlel? bimbók érdekl?dését ;-) pusza. xxx t

Andus54

Nagyon finom volt..sok ilyen finomságot..Köszönjük.

Törölt felhasználó

Brutálisan citromos szerintem!!!!!

Törölt felhasználó

Tegnap készítettem el ma estére, ahogy néztem sajnos az aljára leült a citromos rész pedig összekevertem a kemény habbal... meg narancsot nem tettem bele mert csak hálós volt a boltban, az meg nem volt túl bizalomgerjeszt?... de még így is és h?tetlenül is nagyon ízlett :) tényleg brutál citromos :) Tettem egy csomag vaníliáscukrot a habba, hogy még egy kis plusz íze legyen :) Remélem a barátn?imnek ízleni fog ma este :)

Törölt felhasználó

Nagyon ízlett a torta.Egy kérdésem lennem. Cukorbeteg részére milyen és mennyi cukorral készíthet? el?

Törölt felhasználó

bocsi, még valami, el?z? nap is el lehet gondolom készíteni,csak fogyasztás el?tt kell kivenni...jól gondolom?

Törölt felhasználó

Szia Mankamama! HA elözö nap elkeszitjük talän meg jobb is, mert igy biztosan össze äll. Sajnos a cukrot nem tudom hogy mi lenne az ami a legjobban helyettesitene. Meglehet probälni fele annyi cukorral vagy cukor potloval. Sajnos ilyen szemszögböl meg sohasem föztem igy nem tudom yen kis kapuk vannak ilyen teren. ( Az ekezetekert elöre is elnezest, de eppen nemetorszägban vagyok es ezen a billentyüzten ninsenek ekezeetes betük.)

Törölt felhasználó

Kedves Grosseb, gratulálok a recepteidhez! Jó tanács: már 42 éve vagyok Németországban, amint látod, lehet ékezetekkel írni innen is, ezért ajánlom: hosszú magánhangzók:felsô sor jobbról a harmadik billentyû+a,i,e,o,u, vagy:felsô sor balról az elsô billentyû+o,u. Minden jót kíván biromaria

Tévésámán

El?re reszelt héjat (amit csomagolva árulnak) és citromaromát is lehet hozzá használni? A citromok héja gyakran kesernyés íz? szokott lenni emiatt nem s?r?n reszelem le

Törölt felhasználó

Igen lehet használni, de a keser?séget is meg lehet oldani. Nem szabad a fehér rész bele reszelni mert attól is lehet keser?. Még egy módszer.: Hámozóval nagyon vékonyan meghámozzuk a citromot úgy hogy a héjon ne maradjon fehér rész. Apróra vágjuk (vagy ahogy éppen jól esik) és vízben kétszer felf?zzük. Lesz?rjük, leh?tjük és így elveszíti a kesernyés ízét.

Törölt felhasználó

Tegnap kés? este fogtam hozzá, így nem keltem fel éjszaka, hogy kavargassam, de nem is kellett. Nagyon finom krémes lett. :) Köszönöm a receptet!

Sebesne

a cukor helyettesíthet? xilittel vagy nyírfacukorral, azonos mennyiségben, igy a cukorbetegek is ehetik

takacsne

A tejszín helyettesíthet? "hulala"-val?

boanka

A mostani nagy melegekben nagyon jól jött ez a recept. Kevesebb citrommal, pohárkákba töltve, édesít?szerel készítettem másodszorra, az alapverziót túl savanyúnak és édesnek találtam, de már rutinosan készítem:-) Köszi az alapreceptet, nagyon finom h?sít?!

maya53

Igazad van borzalmasan savanyú! Kukába landolt! Ha ez valakinek izlik egyen sokat bel?le!

boanka

ja és néha meg szoktam keverni, mert enélkül kissé leül az aljára a lényeg...de lehet csak nekem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek