Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromparfé

Citromparfé
Citromparfé
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg nyári napokon hűsítő deszertként szolgálhatjuk fel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd héjukat lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, és egy sűrű szűrőn leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a parféba.
  2. A cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, ezután kihűtjük, és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele.
  4. A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtöbe tesszük.
  5. Kb. 2 óra múlva szeletekre vágjuk és díszíthetjük menta- vagy citromfűlevélkékkel. Tejszínhab kíséretében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 44 206
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 082
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Grosseb

Mióta szakács: 2010.01.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: francia
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyikehely, gyümölcsfagyi, sorbet, vaníliafagyi, fagyitorta, házi fagyi, karamellfagyi

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boanka
boanka Fri, 2012-07-20 15:04

ja és néha meg szoktam keverni, mert enélkül kissé leül az aljára a lényeg...de lehet csak nekem.

boanka
boanka Fri, 2012-07-20 15:02

A mostani nagy melegekben nagyon jól jött ez a recept.
Kevesebb citrommal, pohárkákba töltve, édesítőszerel készítettem másodszorra, az alapverziót túl savanyúnak és édesnek találtam, de már rutinosan készítem:-)
Köszi az alapreceptet, nagyon finom hűsítő!

maya53
maya53 Sun, 2017-07-09 21:28

Igazad van borzalmasan savanyú! Kukába landolt! Ha ez valakinek izlik egyen sokat belőle!

Sebesne
Sebesne Wed, 2011-07-13 09:55

a cukor helyettesíthető xilittel vagy nyírfacukorral, azonos mennyiségben, igy a cukorbetegek is
ehetik

agisajt
agisajt Sun, 2011-06-12 09:09

Tegnap késő este fogtam hozzá, így nem keltem fel éjszaka, hogy kavargassam, de nem is kellett. Nagyon finom krémes lett. :) Köszönöm a receptet!

Grosseb
Grosseb / Grosseb Sat, 2011-05-07 16:52

Igen lehet használni, de a keserűséget is meg lehet oldani. Nem szabad a fehér rész bele reszelni mert attól is lehet keserű. Még egy módszer.: Hámozóval nagyon vékonyan meghámozzuk a citromot úgy hogy a héjon ne maradjon fehér rész. Apróra vágjuk (vagy ahogy éppen jól esik) és vízben kétszer felfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük és így elveszíti a kesernyés ízét.

Tévésámán
Tévésámán Thu, 2011-05-05 20:04

Előre reszelt héjat (amit csomagolva árulnak) és citromaromát is lehet hozzá használni? A citromok héja gyakran kesernyés ízű szokott lenni emiatt nem sűrűn reszelem le

Grosseb
Grosseb / Grosseb Tue, 2010-10-26 17:08

Szia Mankamama!
HA elözö nap elkeszitjük talän meg jobb is, mert igy biztosan össze äll. Sajnos a cukrot nem tudom hogy mi lenne az ami a legjobban helyettesitene. Meglehet probälni fele annyi cukorral vagy cukor potloval. Sajnos ilyen szemszögböl meg sohasem föztem igy nem tudom yen kis kapuk vannak ilyen teren.
( Az ekezetekert elöre is elnezest, de eppen nemetorszägban vagyok es ezen a billentyüzten ninsenek ekezeetes betük.)

biromaria
biromaria Wed, 2012-06-27 20:57

Kedves Grosseb, gratulálok a recepteidhez!
Jó tanács: már 42 éve vagyok Németországban, amint látod, lehet ékezetekkel írni innen is, ezért ajánlom: hosszú magánhangzók:felsô sor jobbról a harmadik billentyû+a,i,e,o,u, vagy:felsô sor balról az elsô billentyû+o,u.
Minden jót kíván
biromaria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-26 09:19

bocsi, még valami, előző nap is el lehet gondolom készíteni,csak fogyasztás előtt kell kivenni...jól gondolom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-26 09:14

Nagyon ízlett a torta.Egy kérdésem lennem. Cukorbeteg részére milyen és mennyi cukorral készíthető el?

dettidomotor
Dömötör Detti / dettidomotor Tue, 2010-08-03 13:09

Tegnap készítettem el ma estére, ahogy néztem sajnos az aljára leült a citromos rész pedig összekevertem a kemény habbal... meg narancsot nem tettem bele mert csak hálós volt a boltban, az meg nem volt túl bizalomgerjesztő... de még így is és hűtetlenül is nagyon ízlett :) tényleg brutál citromos :) Tettem egy csomag vaníliáscukrot a habba, hogy még egy kis plusz íze legyen :) Remélem a barátnőimnek ízleni fog ma este :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 13:34

Brutálisan citromos szerintem!!!!!

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2010-05-07 18:43

szia Öcséd, welcome back!
jó ez a recept, és tuti az időzítés... biztosan sokaknak felkelti majd a figyelmét, de leginkább az ízlelő bimbók érdeklődését ;-)
pusza.
xxx
t

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-05-07 18:20

Na ez szuper!Egyszerű gyors és nem kell hozzá különleges alapanyag.Bármikor elkészíthető.Már megyek is....Köszi.Üdv:Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-21 14:18

Nagyon fincsi lehet, alig varom, hogy mar ehessem. Koszi a receptet.

432
citrom 5 db
narancs 1 db
cukor 20 dkg
habtejszín 2.5 dl