Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos rizs

Citromos rizs
Citromos rizs
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurtban főtt cukkinihez készült. (recept hamarosan!)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Curry-k vagy sültek kísérője.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst alaposan átmossuk, majd 10 percet a vizében állni hagyjuk.
  2. Egy edénybe öntjük a vizet, beletesszük a sót, a kurkumát, a rizst, lefedjük, és nagy lángon enyhe forrásig melegítjük. Ekkor levesszük a lángot a lehető legkisebbre, és addig pároljuk, amíg az összes levet be nem szívja. Nem kevergetjük! (Használjunk vastag aljú edényt!)
  3. Egy kis edényben 3 ek olajat hevítünk forróra. Beledobjuk a chilit 20 másodpercre, majd ezután a mustármagot, a kesudiót, currylevelet sütjük meg benne max. 1 percig, vigyázzunk, túl forró se legyen az olaj, csak addig süssük, amíg a currylevelek vagy a kesudió csak aranybarnára sülnek.
  4. Várjunk egy-két percet, amíg lehűl, és öntsük a rizsre, a citromlével együtt.
  5. Keverjük el, ha még kívánjuk, citromhéjjal ízesítsük.    

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 127
elküldve: 3
receptkönyvben: 431
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

indiai fűszeres rizs, citromos-mustármagos-chilis rizs

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-03-28 14:59

Kedves Eszter!
Csodaszép és csoda finom volt:-))))
A délelőtt folyamán, a gyönyörű tavaszi napot pótolta nekem, ez a mennyeien szép sárga szín, az egyik kedvenc színem, és sokáig azon meditáltam, hogy én ezt csak nézni fogom, és illatozni:-)))Aztán persze megkóstoltam, és bűnbe estem:-)))Elfogyott, a család szerint igazán finom volt, ismételhetek.Köszönöm:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-06-13 19:49

Köszi a kedves szavakat.A színe volt elsőre, ami megfogott, aztán, hogy rizs.Grillparti?Jó ötlet nagyon!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-06-13 18:54

ez valami fantasztikus,ahogy kinéz, és a rizs, a második köret, a tészta után, amit szeretünk!!Csodás színe van, és csak fincsi lehet.Jó lesz megfőzni.Köszi!Éva

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-06-13 18:58

Szia Éva!
Remélem, ízleni fog! Mi is nagyon szeretjük. Főleg télen készítem előszeretettel, elsősorban a színe miatt, de egy nyári grillvacsora mellett is nagyon megállja a helyét.
Puszi!
Eszter

315
rizs 300 g
víz 5.4 dl
0.5 tk
kurkuma 1 tk
chili 2 db
mustármag 1 tk
kesudió 3 dkg
curry levél 10 db
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 1 kk