Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-mascarponés élvezet JUDYTH konyhájából

Citromos-mascarponés élvezet JUDYTH konyhájából
Citromos-mascarponés élvezet JUDYTH konyhájából
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

ELLENÁLLHATATLAN finomság! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, nem macerás, mutatós :), s az íze fenomenális! :) Többféle ízesítéssel szoktam készíteni... nagy családi kedvenc ez a süti... egy finom, de gyors nasihoz szeretnék ötletet adni! :) 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mascarpone-hoz adjuk a porcukrot, a reszelt citrom héját, a citrom levét, s jól összekeverjük.
  2. A tejszínt gépi habverővel keményre felverjük, közben hozzáadjuk a habfixálókat, majd a mascarponekrémmel összevegyítjük.
  3. Egy szögletes (ez tetszés szerinti) jénai tálba lerakunk egy sor cukros-rumos/rumaromás, langyos tejbe mártott piskótatallért, erre a krém felét elsimítjuk, majd ismét a mártott piskótatallér, s rá a krém másik fele.
  4. A tetejét reszelt étcsokoládéval "betakarjuk".
  5. Én egy éjszakát szoktam a hűtőben pihentetni (lefedve!!!), hogy az ízek jól összeérjenek. De 2-3 órai hűtőben dermesztés után már szeletelhető, tálalható.
  • elkészítettem: 36 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 914
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos mascarponés piskóta, lerakott babapiskótás desszert, réteges citromos piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1083
mascarpone 50 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
piskótatallér 80 db
tej 2.5 dl
cukor 2 ek
rum 2 teáskanál
étcsokoládé 10 dkg