r
Nosalty Logó

Citromos lepény Mosomacilany konyhájából

Mosomacilany
Citromos lepény Mosomacilany konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

667
Kalória
12.2g
Fehérje
84.6g
Szénhidrát
31.5g
Zsír
58.1g
Víz
288.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
35.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2688.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2362 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze egy tálban a lisztet a porcukorral, majd morzsoljuk bele a vajat is. Amikor már morzsalékos állapotú a tészta, akkor adjuk hozzá a tojássárgáját, hogy összeálljon (ha túl száraz, akkor adhatunk hozzá 1-2 kanál vizet). Formáljunk cipót a tésztából, lapítsuk kicsit el, csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe pihenni.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, majd emeljük át egy 23 cm átmérőjű lepényformába. Óvatosan nyomkodjuk bele, majd a lelógó tésztaszéleket vágjuk le. Egy villával szurkáljuk meg, és tegyük be a hűtőszekrénybe fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljük ki a formát alufóliával, szórjunk bele sütőbabot (ha nincs otthon, használhatunk rendes babot, rizst vagy tésztát), és süssük vakon 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőbabot a fóliával együtt, és süssük további 20 percig (az omlós tészta állag eléréséig).

A töltelékhez

  1. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a citromhéj kivételével. Szűrjük át, és ízesítsük a citromhéjjal.
  2. Miután megsütöttük a tésztát, öntsük bele a citromkrémet, és süssük további 30-35 percig, amíg a krém meg nem szilárdul.
  3. Miután megsütöttük, hagyjuk a formában kihűlni, mert akkor könnyebb lesz kivenni belőle. Szobahőmérsékleten vagy hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23

Ez egy igazán frissítő és kalóriadús nyári finomság. Ha marad tészta, azt nyugodtan fagyasszuk le a következő adaghoz.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...