r
Nosalty Logó

Citromos lepény Mosomacilany konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mosomacilany
Citromos lepény Mosomacilany konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    252.3 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2688.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.6 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2362 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2205 micro
Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze egy tálban a lisztet a porcukorral, majd morzsoljuk bele a vajat is. Amikor már morzsalékos állapotú a tészta, akkor adjuk hozzá a tojássárgáját, hogy összeálljon (ha túl száraz, akkor adhatunk hozzá 1-2 kanál vizet). Formáljunk cipót a tésztából, lapítsuk kicsit el, csomagoljuk fóliába, és tegyük legalább fél órára a hűtőbe pihenni.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, majd emeljük át egy 23 cm átmérőjű lepényformába. Óvatosan nyomkodjuk bele, majd a lelógó tésztaszéleket vágjuk le. Egy villával szurkáljuk meg, és tegyük be a hűtőszekrénybe fél órára.
  3. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Béleljük ki a formát alufóliával, szórjunk bele sütőbabot (ha nincs otthon, használhatunk rendes babot, rizst vagy tésztát), és süssük vakon 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőbabot a fóliával együtt, és süssük további 20 percig (az omlós tészta állag eléréséig).

A töltelékhez

  1. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat a citromhéj kivételével. Szűrjük át, és ízesítsük a citromhéjjal.
  2. Miután megsütöttük a tésztát, öntsük bele a citromkrémet, és süssük további 30-35 percig, amíg a krém meg nem szilárdul.
  3. Miután megsütöttük, hagyjuk a formában kihűlni, mert akkor könnyebb lesz kivenni belőle. Szobahőmérsékleten vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2715
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mosomacilany 24 recept

Ez egy igazán frissítő és kalóriadús nyári finomság. Ha marad tészta, azt nyugodtan fagyasszuk le a következő adaghoz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...