r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos-joghurtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús elkészítése: A csirkemellet vágjuk tetszőleges méretű darabokra.
  2. A két citromot vágjuk félbe úgy, hogy mindkettő közepéből 1-1 szép, vékony (3-4 mm vastagságú) szeletet ki tudjunk emelni. Ha találtunk nagyot, akkor ennek a közepéből vágjunk ki 2 vékony szeletet.
  3. Egy kicsi, hőálló üvegtálat kenjünk ki kókuszolajjal. (Tényleg elég 1 g olaj!)
  4. A csirkemelldarabkákatrakjuk a tálba, a citromszeleteket negyedeljük, és rakjuk a husik közé. A tetejére körbe-körbe csorgassunk kevés mézet.
  5. Öntsünk annyi vizet a tálba, hogy a húst 3/4-éig ellepje.
  6. Fedővel lefedve tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt szépen pároljuk össze. Amíg párolódik, készítsük el a joghurtos mártást.
  7. A mártás elkészítése: A megmaradt, félbevágott citromok levét facsarjuk ki (ez kb. 0,5-0,7 dl lesz). A lét szűrőn keresztül öntsük egy tálba, hogy biztosan ne legyenek benne magok és nagyobb darabok.
  8. A citromléhez adjuk hozzá a joghurtot, keverjük jól el.
  9. Ekkor ízlés szerint édesítsük az édesítővel, vagy ha valaki szereti a savanyú dolgokat, ezt elhagyhatja. Mindenesetre kóstolgassuk, biztos, ami biztos. Jól keverjük össze, és tegyük hűtőbe a husi elkészültéig.
  10. Tálalás: A citromos csirkemellet rögtön szedjük át egy tányérra.
  11. Vegyük ki a hűtőből a joghurtos szószt, locsoljuk meg vele kicsit a húst, majd a maradékba forgassunk bele 30 g kukoricapelyhet (jó sűrű lesz).
  12. Szedjük a kukoricapelyhes joghurtot is a csirke mellé, rendezzük a falatokat, ahogy kedvünk tartja.
  13. Már falatozhatunk is. (Én ezt szőröstül-bőröstül felfalom, csak a citromhéjakat hagyom magam után, a citrom húsa is finom.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17485
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez most egy egyszemélyes fogyókúrás ebéd, de mivel ennek amúgy is nagy sikere van, feltöltöm majd ezt is több főre optimalizálva általános körettel. Bizonyára sokan meglepődnek a kukoricapelyhen, mint köreten. Nos, ez azért van, mert nem szeretem a rizst (csak tejberizs vagy rizsfelfújt formájában, de az meg tilos). Pedig ehhez az ételhez talán az dukálna. Mindenesetre így szerintem tápértékben még jobb is. Próbáljátok ki, megéri! :) Macerásnak tűnhet a sok lépés miatt, de nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető étel. Egy adag tápértéke: energia: 423.72 kcal fehérje: 43.83 g szénhidrát: 38.89 g zsír: 7.92 g

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.