r
Nosalty Logó

Citromos-joghurtos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos-joghurtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    447.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús elkészítése: A csirkemellet vágjuk tetszőleges méretű darabokra.
  2. A két citromot vágjuk félbe úgy, hogy mindkettő közepéből 1-1 szép, vékony (3-4 mm vastagságú) szeletet ki tudjunk emelni. Ha találtunk nagyot, akkor ennek a közepéből vágjunk ki 2 vékony szeletet.
  3. Egy kicsi, hőálló üvegtálat kenjünk ki kókuszolajjal. (Tényleg elég 1 g olaj!)
  4. A csirkemelldarabkákatrakjuk a tálba, a citromszeleteket negyedeljük, és rakjuk a husik közé. A tetejére körbe-körbe csorgassunk kevés mézet.
  5. Öntsünk annyi vizet a tálba, hogy a húst 3/4-éig ellepje.
  6. Fedővel lefedve tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt szépen pároljuk össze. Amíg párolódik, készítsük el a joghurtos mártást.
  7. A mártás elkészítése: A megmaradt, félbevágott citromok levét facsarjuk ki (ez kb. 0,5-0,7 dl lesz). A lét szűrőn keresztül öntsük egy tálba, hogy biztosan ne legyenek benne magok és nagyobb darabok.
  8. A citromléhez adjuk hozzá a joghurtot, keverjük jól el.
  9. Ekkor ízlés szerint édesítsük az édesítővel, vagy ha valaki szereti a savanyú dolgokat, ezt elhagyhatja. Mindenesetre kóstolgassuk, biztos, ami biztos. Jól keverjük össze, és tegyük hűtőbe a husi elkészültéig.
  10. Tálalás: A citromos csirkemellet rögtön szedjük át egy tányérra.
  11. Vegyük ki a hűtőből a joghurtos szószt, locsoljuk meg vele kicsit a húst, majd a maradékba forgassunk bele 30 g kukoricapelyhet (jó sűrű lesz).
  12. Szedjük a kukoricapelyhes joghurtot is a csirke mellé, rendezzük a falatokat, ahogy kedvünk tartja.
  13. Már falatozhatunk is. (Én ezt szőröstül-bőröstül felfalom, csak a citromhéjakat hagyom magam után, a citrom húsa is finom.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 17460
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez most egy egyszemélyes fogyókúrás ebéd, de mivel ennek amúgy is nagy sikere van, feltöltöm majd ezt is több főre optimalizálva általános körettel. Bizonyára sokan meglepődnek a kukoricapelyhen, mint köreten. Nos, ez azért van, mert nem szeretem a rizst (csak tejberizs vagy rizsfelfújt formájában, de az meg tilos). Pedig ehhez az ételhez talán az dukálna. Mindenesetre így szerintem tápértékben még jobb is. Próbáljátok ki, megéri! :) Macerásnak tűnhet a sok lépés miatt, de nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető étel. Egy adag tápértéke: energia: 423.72 kcal fehérje: 43.83 g szénhidrát: 38.89 g zsír: 7.92 g

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek