Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos félholdak

Citromos félholdak
Citromos félholdak
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom aprósütemény, amely a non plus ultrára emlékeztet. A félholdak kiszúrásánál ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb hulladék legyen. Ebből az adagból nekem 22 darab aprósüteményem lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A habcsókmasszához:

A kenéshez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kevés liszttel megszórt munkalapon kb. 40x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  3. A habcsókmasszához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, és a végén a citromlevet. A masszát egyenletesen a tésztára simítjuk.
  4. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy kekszkiszúróval félholdakat szúrunk ki. Pár órára hagyjuk hűlni, majd 2-2 félholdat lekvárral összeragasztunk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 162
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1950 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

non plus ultra kifli, tojáshabos félhold

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

415
finomliszt 160 g
vaj 140 g
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 10 g
1 csipet
tojásfehérje 2 db
1 csipet
porcukor 150 g
citromlé 0.5 citromból nyert
lekvár/ dzsem 50 g