r
Nosalty Logó

Narancshabos fekete-fehér kekszek

Nosalty
Narancshabos fekete-fehér kekszek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

317
Kalória
3.1g
Fehérje
25.7g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
16.4g
Víz
15.6g
Koleszterin
600mg
Élelmi rost
10.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    270.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    1629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    308.9 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 3791 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 399 kcal

Elkészítés

  1. A Tante Fanny fekete-fehér süteménytésztáját 5mm vékony négyzetekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, majd 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Figyeljük folyamatosan, nehogy túlsüljenek,
  2. Közben nekiállunk a krémnek: egy nagy tálban kihabosítjuk a habtejszínt és a mascarponét.
  3. Amikor már szép, félkemény a hab, hozzáadjuk az olvasztott fehér csokoládét, az átturmixolt narancslekvárt és a fűszerkeveréket. Alaposan elkeverjük a krémet, hogy teljesen csomómentes legyen, majd habzsákba töltjük.
  4. A kész kekszeket kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Közben érdemes összepárosítani a kekszeket, hogy töltésnél azonos méretű darabok kerüljenek egybe.
  5. A kekszek egyik felére nyomjuk a narancsos krémünket, majd a krém tetejére helyezzük a másik kekszet.
  6. Azonnal tálalhatjuk is, kávé, kakaó, tej és forrócsoki mellé egyaránt isteni!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy remek utolsó pillanatos aprósüteményreceptet mutatunk nektek, ami remekül jöhet a karácsonyi kapkodásban. A kis fekete-fehér vajas kekszek önmagukban is omlósak és látványosak, a kissé fanyar, narancsos hab azonban csavar egyet a recepten, így igazán különlegessé és egyszerre ropogóssá és krémessé téve a végeredményt!

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek