r
Nosalty Logó

Citromos félholdak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromos félholdak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A habcsókmasszához:

A kenéshez:

Összesen 415 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A habcsókmasszához:

A kenéshez:

Összesen 2490 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához:

A habcsókmasszához:

A kenéshez:

Összesen 368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 415 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    123 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 2490 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 368 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A habcsókmasszához:

A kenéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kevés liszttel megszórt munkalapon kb. 40x30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  3. A habcsókmasszához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, és a végén a citromlevet. A masszát egyenletesen a tésztára simítjuk.
  4. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egy kekszkiszúróval félholdakat szúrunk ki. Pár órára hagyjuk hűlni, majd 2-2 félholdat lekvárral összeragasztunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8128
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy nagyon finom aprósütemény, amely a non plus ultrára emlékeztet. A félholdak kiszúrásánál ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb hulladék legyen. Ebből az adagból nekem 22 darab aprósüteményem lett.

Hozzávalók

A tésztához:

A habcsókmasszához:

A kenéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek