r
Nosalty Logó

Citromkrém mangópürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromkrém mangópürével
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Összesen 1529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    713 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1247.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    2852 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1529 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Elkészítés

A mangópüréhez

  1. A 2 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A mangót meghámozzuk, a húst levágjuk a magról, kockákra vágjuk. 2 ek-t félreteszünk, a többit pürésítjük.
  3. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mangópürét.
  4. A maradék zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  5. Az 1 citrom héját lereszeljük, a citromokat kicsavarjuk, 75 ml citromlevet kimérünk.
  6. A tojások sárgáját a cukorral, kézi mixerrel kb. 5 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat és a citromlevet.
  7. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, majd a tojásos krémhez keverjük. 10 percig állni hagyjuk, míg elkezd kocsonyásodni.
  8. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük. Majd óvatosan először a tejszínt, majd a tojások fehérjét a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  9. A citromkémet a mangópürével 4 pohárba rétegezzük.
  10. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  11. A megmaradt mangókockákkal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem szeretnénk, hogy a püré elsüllyedjen a krémben, minden réteg után tegyük kb. 5 percre a poharakat a hűtőbe.

Hozzávalók

A mangópüréhez

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!