r
Nosalty Logó

Citromkrém karamellizált tojáshabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Citromkrém karamellizált tojáshabbal
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.4 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 2118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Elkészítés

A citromkrémhez:

  1. A zselatint 10 percet hideg vízben áztatjuk.
  2. A citromkrémhez: A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a citromhéjat és levet.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek-nyit a tojásos krémből, majd a zselatint a maradék tojáskrémbe keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek-nyit a tojásos krémből, majd zselatint a maradék tojáskrémbe keverjük. Hidegre tesszük.
  5. A 2 tojásfehérjét a sóval és a tejszint külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a kocsonyásodó krémhez keverjük.
  6. A krémet poharakba töltjük, legálabb 2 órára hűtőbe tesszük.
  7. A tojáshabhoz: A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, míg a cukor felolvad. A habot elosztjuk a krémre, majd egy konyhai fáklyával karamellizáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1403
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom, savanykás desszert. Vigyázzunk a karamellizáláskor, mert a tojáshab nagyon hamar barnul.

Hozzávalók

A citromkrémhez:

A tojáshabhoz:

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek