r
Nosalty Logó

Citromfüves kajszidzsem

Giovanna
Citromfüves kajszidzsem
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

357
Kalória
6.5g
Fehérje
85.7g
Szénhidrát
1.8g
Zsír
401.5g
Víz
-
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
76.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1430 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    401.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5087 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 357 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    342.8 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1606.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    20348 micro
  • β-crypt
    1934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1655 micro
Összesen 1430 kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk, majd kimagozzuk a barackot, feltesszük egy nagyobb edényben kis lángon. Kézzel/villával összetörjük, vagy kézi turmixolóval enyhén pürésítjük.
  2. Ha felmelegedett, beletesszük a dzsemfixet (nem kötelező), majd főzzük 20 percet.
  3. Beletesszük a cukrot, alaposan elkeverjük, nagy lángon felforraljuk. Forrást követően fél órát lassú tűzön még, sűrű kevergetés mellett főzzük.
  4. Közben a citromfüvet leveleire szedjük, megmossuk, apróra vágjuk. A lekvárba belekeverjük a citromsavat és a citromfüvet is. További fél óra lassú főzés következik.
  5. Elkészült a lekvár, levesszük a tűzről, tiszta üvegekbe töltjük, a fedő rátétele után 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Nemrégen új "vállalkozásba" fogtam... balkonveteményest "csináltam" az erkélyen. Paradicsom, retek, petrezselyem, citromfű az első négy kísérleti alany.:) A paradicsom és a retek még nem érik, csak nő, zöldell, sőt a retek már virágzik. A citromfű és a petrezselyem burjánzik.:)) A petrezselymet már többször használtam petrezselymes burgonya körethez, és alig vártam, hogy a citromfüvemet is leteszteljem! A lekvárba ment első kísérletként, és elmondhatom, nagyon finom lett. A lekvárnak lett egy kellemes, fanyar, citromfüves mellékíze, nagyon egyedi lett!

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek