Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós puliszka Haidy módra

Juhtúrós puliszka Haidy módra
Juhtúrós puliszka Haidy módra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel én Erdélyben születtem, ezért nem volt nehéz kitanulnom ezt a receptet, bár én egy kicsit átformáltam a családom ízlésére, de nagyon remélem, nektek is ízleni fog.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát levágjuk a bőréről, felkockázzuk ki, hogy szereti, én kb. fél centis kockákra vágom, lepirítjuk, van, aki üvegesen szereti, én jó ropogósra pirítom.
  2. A vizet egy teáskanál sóval föltesszük forrni, amint forr a víz, levesszük a lángot takarékra, és lassú tűzön elkezdjük lassan beleszórni a kukoricadarát. Ezt folyamatos kevergetés mellet kell csinálni, hogy a dara ne csomósodjon össze. Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a ½ kg darához. Amint készen van, levesszük a tűzről, és félretesszük, közben 2 kanállal kimerünk az olvadt szalonna zsírjából, és ezzel kikenjük a jénait, a maradék szalonnát leszűrjük a zsírjából, és félretesszük.
  3. Elkezdjük rétegezni, először a jénai aljára puliszka kerül, elterítjük szép egyenletesen, majd nagy lukú reszelővel jöhet a juhtúró, utána tejföl, majd a leszűrt szalonnadarabok. A következő sort ugyanígy, és végül puliszka jön, a tetejét majd lezárjuk a lereszelt trappista sajttal.
  4. Betesszük a sütőbe 150 fokra 20 percig sülni, és kész.
  5. Fogyasszátok egészséggel, és jó étvágyat hozzá.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 115
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Haidy

Mióta szakács: 2016.11.05.
13 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rakott puliszka, szalonnás puliszka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

954
juhtúró 500 g
füstölt szalonna 500 g
tejföl 400 ml
kukoricadara 500 g
víz 2 l
1 tk
trappista sajt 100 g